Στην δεύτερη καλύτερη θέση η Αργολίδα το 2014 στην εκπαίδευση

lifespeed.gr


 

 

 

Δήμος Άργους

 

 

 Πολύ καλές εκπαιδευτικές επιδόσεις που τον κατατάσσουν στην δεύτερη καλύτερη θέση μαζί με ακόμα 25  περιφερειακές ενότητες είχε ο νομός Αργολίδας το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην έκθεση που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.
 
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά μαθητών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, που πήραν μέρος στις τελικές εξετάσεις και προήχθησαν με βαθμό «Άριστα», «Πολύ Καλά» και «Καλά» επί του συνόλου των εγγεγραμμένων μαθητών το 2014, ήταν χαμηλά σε Λευκάδα και Εύβοια, ενώ στη δεύτερη χειρότερη θέση βρέθηκαν οι 16 περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, Έβρου, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ηλείας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Σάμου, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνης.

«Ουραγοί» είναι περιοχές με χαμηλή ανάπτυξη ή νησιά που επενδύουν στον τουρισμό, όπως η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Ζάκυνθος και η Δυτική Αττική.

Αντίθετα, «πρωταθλητές» στον χάρτη της εκπαίδευσης αναδείχθηκαν Γρεβενά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα και Ευρυτανία, καταγράφοντας πανελλαδικά τα υψηλότερα ποσοστά καλών επιδόσεων από τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην δεύτερη καλύτερη θέση βρίσκονται 26 περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Καστοριάς, Φλωρίνης, Λαρίσης, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Χίου, Κυκλάδων και Χανίων. 

 
Στην ομάδα αυτή εντοπίζεται η πλειονότητα των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Νομαρχία Αθηνών και Ανατολικής Αττικής)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online