Φοιτητής… 91 ετών με μεγάλη δίψα για μάθηση! Γράφει η Μάρα Μπεκα

Μάρα Μπέκα

Δήμος Χερσονήσου.

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Χερσόνησο και στα Μάλια, τα μαθήματα από το "Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο". Η μεγάλη προσέλευση των συμμετεχόντων είναι πρωτοφανής και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο  το αμείωτο ενδιαφέρον αλλά και την δίψα για μάθηση των σπουδαστών κατά την διάρκεια των 12 διδακτικών ενοτήτων.
 
Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, συμμετέχουν με χαρά σε αυτό το πρόγραμμα γνώσης που ξετυλίγεται στα σημερινά πρότυπα εκπαίδευσης. Το ekriti.gr εντόπισε ανάμεσα στους φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτό ο πρόγραμμα το μεγαλύτερο σε ηλικία μαθητή, 91 ετών . Το όνομα του  Μιχάλης Φανουράκης, με καταγωγή από την Επισκοπή.

Ο κ. Μιχάλης είναι επίτιμος φοιτητής στο "Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Χερσονήσου" είναι πρώην αγρότης και στα νιάτα του δεν κατάφερε να πάει σχολείο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναπληρώσει αυτό το κενό, συμμετέχοντας στα μαθήματα που πραγματοποιούνται στις Γούρνες, κάθε Σάββατο 11.00 -13.00 το πρωί κα στα Μάλια 16.00 - 18.00 το απόγευμα. 
 
Ο 91χρονος, σε τακτά διαστήματα συμμετέχει και σε διάφορα άλλα σεμινάρια γνώσεων και είναι από τους αγαπημένους μαθητές των καθηγητών. Ενώ είναι Επίτιμος Φοιτητής και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο. 
 
Συνήθως σημειώνει, ρωτάει και κάθεται στις  πρώτες θέσεις για να έχει καλύτερη ακουστική. Οι γνώσεις του δίνουν ζωή και από ότι φαίνεται ο κ. Μιχάλης, δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο.
 
«Ο κ. Φανουράκης είναι σοφός άνθρωπος. Είναι τιμή μας να συμμετέχει στα μαθήματα»
 ανάφερε στο ekriti, η Αντιπρόεδρος του ΔΕΑΠ Χερσονήσου και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, κ. Δέσποινα Πλευράκη.
 
«Το πρόγραμμα μας έχει πολύ μεγάλη προσέλευση.  Γι΄αυτό συνεχίζονται ακόμη οι εγγραφές» επισημαίνει.
 
«Κρατάει τέσσερα χρόνια. Αποτελείται από 12 ενότητες και όποιος φοιτητής καταφέρει να τελειώσει 10 ενότητες θα πάρει βεβαίωση σπουδών» ολοκληρώνει η Αντιπρόεδρος.
 
Εμείς να  ευχηθούμε σε όλους τους φοιτητές καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον κ. Μιχάλη να συνεχίζει αυτό το μεγάλο ταξίδι γνώσεων που τόσο αγαπά!

*(Στη φωτογραφία εξωφύλλου, ο κ. Μιχάλης κάνει ερώτηση κατά την διάρκεια μαθήματος)

Μάρα Μπέκα 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online