Παγωμένα Χριστούγεννα για τη μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της...Γράφει η Μάρα Μπέκα

Μάρα Μπέκα

Δήμος Ηρακλείου

 

 

 

Χριστούγεννα στο κρύο, με τα τέσσερα παιδιά της θα κάνει η άνεργη 48χρονη μητέρα που της έκοψαν πριν από τρεις μέρες το ρεύμα, λόγω μεγάλης οφειλής στην ΔΕΗ. Σε σημερινή επικοινωνία του ekriti.gr μαζί της, με τρεμάμενη φωνή μίλησε για την περιπέτεια που τους έχει βρει οικογενειακώς και ζητά από τον κόσμο να την βοηθήσει.

«Δεν θέλω κάτι για μένα αλλά μόνο για τα παιδιά μουΘα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο σαν άνθρωποι. Τα δύο μεγάλα παιδιά μου έρχονται σε λίγο από Θεσσαλονίκη που είναι φοιτητές, τι θα τους πω. Μένουμε ψηλά στο βουνό και έχει κρύο, γιαυτό πέρυσι αναγκάστηκα να κάνω και την παράνομη σύνδεση από την κολώνα της ΔΕΗ» λέει η κα Κυριακή. 

Έχει τέσσερα παιδιά μία κόρη 15 ετών, και τρεις γιους 17, 18 και 20 ετών αντίστοιχα. Τα μεγάλα αγόρια σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, μένουν στην εστία, τρώνε στη σχολή και κάθε δύο μήνες ο δήμος Ηρακλείου τους στέλνει ένα δέμα με τρόφιμα.

«Μίλησα αυτές τις μέρες με δύο γραφεία βουλευτών για, να με βοηθήσουν, με την Πολεοδομία και την ΔΕΗ. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα» αναφέρει η κα Κυριακή. "Θέλω να πληρώνω αλλά για να μπω σε ρύθμιση πρέπει να δώσω το 30% μπροστά και εγώ δεν το έχω. Επίσης πρέπει να αλλάξω το ρεύμα από εργοταξιακό σε οικιακό, και εκεί μόνο μηχανικός από την πολεοδομία μπορεί να με βοηθήσει. 

Η άνεργη 47χρονη Ηρακλειώτισσα έχει τελειώσει την σχολή φύλαξης μουσείων και ψάχνει για εργασία. Θέλει να βρει μόνιμη δουλειά, για να ζήσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της. Θέλει να πληρώσει όλα τα χρέη της. Αλλά δεν ξέρει πως… 

Και ολοκληρώνει την συζήτηση μας: «Η ζωή μας είναι δύσκολη, και τις μέρες αυτές ακόμη περισσότερο. Εύχομαι να μου συνδέσουν  το ρεύμα και να βρω δουλειά να τους ξοφλήσω. Δεν το κάνω γιατί δεν θέλω αλλά γιατί δεν μπορώ. Δεν θέλω τρόφιμα μου έδωσε το ΤΕΒΑ Αγίας Αικατερίνης και πήρα και το επίδομα από το κράτος. Θέλω χρήματα για την ρύθμιση και δουλειά για να δουλέψω. Και ας περάσουμε φέτος με τα παιδιά Παγωμένα Χριστούγεννα. Ελπίζω να ακούσουν αυτοί που πρέπει την φωνή μου…» 

Μάρα Μπέκα 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017 05:07

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online