Ο μυθικός γίγαντας Τάλως στην Καστρινή Αποκριά

lifespeed.gr


Δήμος Ηρακλείου

 

 

 

 

Πολλές οι εκπλήξεις φέτος από τους διοργανωτές της Καστρινής Αποκριάς , λίγες μόνο μέρες μετά το τέλος των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων. Η Αποκριά φέτος πέφτει πολύ νωρίς και υπάρχει ενεργοποίηση των προετοιμασιών, με ένα πλούσιο δωρεάν πρόγραμμα, εκδηλώσεις, παρέλαση στο κέντρο της πόλης, και την συμμετοχή οχημάτων και πολλών αποκριάτικων ομάδων.
Ωστόσο και φέτος όλοι περιμένουν να δουν  ποιος θα είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος στην μεγάλη παρέλαση του Ηρακλείου . Το ekriti.gr εξασφάλισε αποκλειστικά την είδηση και σας την μεταφέρει… «Ο Τάλως» ο  μυθικός φύλακας της Κρήτης, θα είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος της κεντρικής παρέλασης. Θα παρουσιαστεί σε πολύ μεγάλες διαστάσεις όπως  τον παρουσίαζε η μυθολογία, γιγάντιο, ανθρωπόμορφο και με σώμα από χαλκό

 

Βρίσκεται ήδη στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας από τον γνωστό γλύπτη του Ηρακλείου Κώστα Παγωμένο και όλοι περιμένουν την ολοκληρωμένη εντυπωσιακή εμφάνιση του, στην παρέλαση.

Ποιος ήταν ο «Τάλως»

Ο Τάλως ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Σχετικά με την προέλευσή του, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές. Η πιο γνωστή, από τον Απολλόδωρο, λέει πως τον κατασκεύασε ο θεός Ήφαιστος και τον χάρισε στο βασιλιά Μίνωα για να φυλάει την Κρήτη. Ο Πλάτων τον θεωρεί υπαρκτό πρόσωπο, αδελφό του Ροδάμανθυ. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει ότι ήταν δώρο του Δία στην Ευρώπη, η οποία μετά τον χάρισε στο γιο της Μίνωα.

 

Ο Τάλως κατά τον Πλάτωνα ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να επιτηρεί την εφαρμογή των νόμων στην Κρήτη, κουβαλώντας τους μαζί του γραμμένους σε χάλκινες πλάκες. Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ήταν άγρυπνος φύλακας της Κρήτης που γύριζε τις ακτές του νησιού τρεις φορές τη μέρα. Ο Τάλως εμφανίζεται σε αρκετά νομίσματα της Φαιστού.

Συνέντευξη Τύπου

Με την Αρχή του Τριωδίου στις 28 Ιανουαρίου ξεκινούν και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2018».  Για την μεγάλη διοργάνωση της «Καστρινής Αποκριάς» θα δωθεί συνέντευξη τύπου αύριο, Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. 

Πρόγραμμα Καστρινής Αποκριάς

Ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου καλούν από τώρα σχολεία, συλλόγους και ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, να δηλώσουν συμμετοχή στις πλούσιες εκδηλώσεις της Καστρινής Αποκριάς με ελεύθερη είσοδο,  τις ημερομηνίες:

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 : Παιδικό Κυνήγι
Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 : Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018 (Τσικνοπέμπτη) : Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 : Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

Φέτος η Αποκριά,,, πέφτει πολύ νωρίς και το Ηράκλειο σας περιμένει.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2813409853 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου: www.kastrino-karnavali.gr
 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online