Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Καμίνης : Να δημιουργηθούν χώροι ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών με ιατρική επίβλεψη...

lifespeed.gr


Δήμος Αθηναίων

 

 

 

 

Την ανάγκη να δημιουργηθούν χώροι ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών με ιατρική επίβλεψη πρόκρινε εκ νέου ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, με την πρόταση να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη και να διατυπώνεται ο φόβος να μετατραπούν νέες περιοχές σε κύτταρα ανομίας μέσα στην πόλη. Η πρόταση έρχεται ως λύση στο πρόβλημα των τοξικοεξαρτημένων που συγκεντρώνονται σε περιοχές περί της Νομικής, στα Εξάρχεια, στο Μεταξουργείο κ.ά., με τον δήμαρχο να ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επανέφερε την πρότασή του, προκειμένου, όπως είπε: “να φύγει η χρήση ναρκωτικών από τους δρόμους” και με τη δημιουργία στελεχωμένων δομών να δίνεται η δυνατότητα στους ναρκομανείς για απεξάρτηση. “Οι άνθρωποι που τρυπιούνται στον δρόμο είναι στο τελευταίο στάδιο της αξιοπρέπειάς τους” είπε, εξηγώντας ότι η λειτουργία τέτοιων δομών σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι αυτές οι δομές θα πρέπει να λειτουργούν εντός των νοσοκομείων.

“Ήρθε η ώρα για δημιουργήσουμε κλειστούς χώρους, όπου οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να κάνουν χρήση, κάτω από ιατρική επίβλεψη, δομές στελεχωμένες από ειδικούς επιστήμονες, ώστε οι τοξικοεξαρτημένοι να αποκτήσουν και την τελευταία ελπίδα να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης” είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: “Στον δρόμο απλώς τους περιμένει ένα αργόσυρτο τέλος. Πολλές φορές ούτε καν αυτό”. Ο Γ. Καμίνης επικαλέστηκε τη θετική στάση του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού, αλλά στηλίτευσε την απουσία παραγόντων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από επιτροπή κατοίκων του Πεδίου του Άρεως για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στην περιοχή.

Εκ μέρους της Ανοιχτής Πόλης, ο Κ. Αλεξίου τάχθηκε υπέρ της πρότασης Καμίνη, υποστηρίζοντας, πάντως, ότι απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις και συνεργασίες του δήμου με τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, αλλά και με οργανισμούς για την απεξάρτηση (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ). Παράλληλα, πρότεινε τη δημιουργία πολυδύναμων κέντρων για την αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτημένων.

Κατά της πρότασης τάχθηκαν η Λαϊκή Συσπείρωση, η Ελληνική Αυγή και η παράταξη του Νικ. Κακλαμάνη, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών που προ ετών εφάρμοσε ο ΟΚΑΝΑ δεν είχε φέρει θετικά αποτελέσματα και πως υπήρχαν αντιδράσεις από τους κατοίκους. Σημείωσε, τέλος, ότι πρέπει να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr