Στη συμπρωτεύουσα η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου για την προώθηση της γραμμής Θεσσαλονίκης-Σποράδων και την προβολή του νησιού Κύριο

lifespeed.gr


Δήμος Αλοννήσου

Στη συμπρωτεύουσα βρέθηκε αυτές τις μέρες η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, με σκοπό να παραβρεθεί σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, καλεσμένη του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Πέγκα.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης-Σποράδων με ομιλητές τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον Αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα, τον πλοιοκτήτη της εταιρίας Golden Star Ferries, Γιώργο Στεφάνου, τον ταξιδιωτικό πράκτορα, Γιάννη Δημητριάδη, και την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου.

Οι ομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων και τη στήριξη τους, ώστε η γραμμή να γίνει γνωστή όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες και να επεκταθεί ακόμη και όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με την Αλόννησο τιμώμενο προορισμό, καθώς πριν την έναρξη της συνέντευξης προβλήθηκε βίντεο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που προβάλει το νησί, η κα Αναγνώστου τόνισε από την πλευρά της τη σημασία της σύνδεσης των νησιών με τη Θεσσαλονίκη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια επεσήμανε πόσο δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά για τους κατοίκους της Αλοννήσου κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω της έλλειψης δρομολογίων και τις συνέπειες της στον τουρισμό κατά το μήνα Μάιο, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για την επίλυση των προβλημάτων συνολικά αλλά και τη στήριξη τους στη συγκεκριμένη γραμμή.

Παράλληλα, είχε επαφές με φορείς και επιχειρηματίες της συμπρωτεύουσας για την προβολή της Αλοννήσου στην περιοχή.

Τέλος, τόσο η ίδια όσο και ο πλοιοκτήτης, κ. Στεφάνου, ταξίδεψαν το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά με το τριμαράν Super Speed της εταιρίας Golden Star Ferries, εγκαινιάζοντας και επίσημα τη γραμμή.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 16:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online