Μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα «ξεδιψάσει» ο ανατολικός Αποκόρωνας

lifespeed.gr


Δήμος Αποκόρωνας

 

 

 

 

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για την τουριστική ζώνη του Αποκόρωνα εντάχθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αποκορώνου πρόκειται για το έργο ύδρευσης της αστικής τουριστικής περιοχής από την Γεωργιούπολη έως και τον Καβρό και του ανατολικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Βάμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η ένταξη αφορά ένα μεγάλο ενιαίο έργο με συνολικό προϋπολογισμό 2.830.770,32 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

«Τα έργα που θα γίνουν θα αποδειχθούν καθοριστικά για το αναπτυξιακό μέλλον του Αποκόρωνα, επιλύοντας τα δύο μεγαλύτερα υδρευτικά θέματα του δήμου, καθώς εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες ποσότητες πόσιμου ύδατος στην Ανατολική Δημοτική Ενότητα Βάμου και στην τουριστική περιοχή από Γεωργιούπολη έως Καβρό.

Επίσης, τα έργα αυτά είναι κρίσιμα για την περιβαλλοντική προστασία των πηγών Αρμένων και της Λίμνης του Κουρνά, που πλέον δεν θα επιβαρύνονται από τις αντλήσεις για την κάλυψη και της ύδρευσης των δύο περιοχών», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του δήμου.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «στρατηγικός στόχος του δήμου Αποκορώνου είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτων, που περιλαμβάνει την κάλυψη όλων των υδροαρδευτικών αναγκών του δήμου και την περιβαλλοντική προστασία των πηγών, των γεωτρήσεων και της λίμνης του Κουρνά».

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online