Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου οι αποκαταστάσεις στην λειτουργία συντριβανιών στο Δήμο...Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος  Κηφισιάς

 

 

 

 

 

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας συντριβανιών στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

 

Συγκεκριμένα, εργασίες έγιναν σε συντριβάνια  στις πλατείες Κονδύλη, 28η Οκτωβρίου, Β. Γκατσόπουλου στο πάρκο της Αγίας Ματρώνας, στην πλατεία που βρίσκεται το μνημείο των Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία, στο συντριβάνι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ελαιών και Χαράς στην πλατεία Βασ. Παύλου στην Εκάλη και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά.

 

Στα συντριβάνια που ήδη υπήρχαν εγκαταστάθηκαν νέοι μηχανισμοί και έγιναν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των χώρων.

 

«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη αναβάθμιση των υδατοπιδάκων σε ολόκληρο το Δήμο, με την υπηρεσία αντλιοστασίου η οποία εκτός των υπολοίπων αρμοδιοτήτων της είναι υπεύθυνη και για τη σωστή λειτουργία τους σε ολόκληρη την πόλη. Η αρχή έγινε με την αποκατάσταση του συντριβανιού της πλατείας “Κονδύλη” της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, όπου μετά από πολλά χρόνια ζωντάνεψε και πάλι στολίζοντας μία από τις κεντρικές πλατείες της Νέας Ερυθραίας. Και βέβαια συνεχίσαμε με συντριβάνια, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί πλήρως. Τα συντριβάνια δεν συντηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια όσο θα έπρεπε, ορισμένα από αυτά από την ημέρα της κατασκευής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, ασφάλειας και υγιεινής», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλης Καυγαλάκης και υπεύθυνος για τη συντήρηση και επισκευή των συντριβανιών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καυγαλάκης επισημαίνει επίσης «εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συντήρησης και ανακατασκευής των συντριβανιών, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, για λόγους ασφαλείας και υγιεινής. Ειδικά στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, δημιουργήσαμε μια σύνθεση με νερό και φως. Ο πίδακας στο συγκεκριμένο συντριβάνι – λίμνη ύψους άνω των 5 μέτρων και με πανδαισία χρωμάτων από τους ειδικούς προβολείς τύπου LED ξαναζωντάνεψε και ομόρφυνε αισθητά ολόκληρο το πάρκο. Το πάνω από 15 χρόνια εγκαταλελειμμένο συντριβάνι έδωσε νέα όψη, μεταμορφώθηκε σε έναν πνεύμονα ζωής και ξαναθύμισε στους Δημότες μας τις παλιές εποχές της λίμνης, απολαμβάνοντας τις αξίες της. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η επισκευή της λίμνης Κεφαλαρίου».

 

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις στα συντριβάνια, έχει εκπονηθεί σχέδιο συντήρησης για την σωστή λειτουργία τους προκειμένου να διατηρηθούν καθαρά και να ομορφαίνουν τις πλατείες του Δήμου μας.  Εδώ και τέσσερα χρόνια γίνεται μία προσπάθεια αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην οποία εντάσσεται και η αποκατάσταση της λειτουργίας των  συντριβανιών, με στόχο να κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό το περιβάλλον που ζούμε!!!

 

Βάντα Βλασταρά

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online