Την αντίθεσή του για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα επανέλαβε ο Γιώργος Καμίνης

lifespeed.gr


Δήμος Αθηναίων

Την απόλυτη αντίθεσή του με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που ισχύει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τις κυοφορούμενες αλλαγές του «Καλλικράτη».

 

 

«Στην πρώτη μου θητεία είχα διαπιστώσει μια συστηματική αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας, η οποία φόρτωνε τα βάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τώρα φοβάμαι ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια απροκάλυπτη εχθρότητα» τόνισε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις, για μία ακόμη φορά, εξαντλούνται στην αλλαγή των διαδικασιών και όχι στην ουσία και τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχουν οι δήμοι για να είναι χρήσιμοι στον πολίτη.

 

Ο κ. Καμίνης διευκρίνισε  ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση να κλείσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τόνισε: «η Πολιτεία συνεχίζει μια τακτική που μας αποδιοργανώνει, μας απαξιώνει, μας εκθέτει και μας αδικεί κατάφωρα. Πρέπει όμως να βρούμε έναν ηχηρό και αποτελεσματικό τρόπο για να δείξουμε ότι δεν είμαστε κάποια συντεχνία. Πρέπει να δείξουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας».

Αναφερόμενος στην οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «για μια δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να περάσει η φορολογία της ακίνητης περιουσίας στους δήμους, ώστε να ορίζουν τα του οίκου μας, με ευθύνη απέναντι στους δημότες».

 

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από τους δήμους, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να μεταθέσει σε εκείνους την ευθύνη για την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και την απόλυτη ανοργανωσιά που τη διακρίνει.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους δήμους, επικαλέστηκε ως παράδειγμα το θέμα των εγγραφών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ο δήμαρχος Αθηναίων.  «Επιχείρησαν να μας διασύρουν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας» είπε ο κ. Καμίνης, λέγοντας ότι «λόγω του κυβερνητικού μπάχαλου με τις διαδικασίες, οι δήμοι σήκωσαν όλο το βάρος. Με συμπλοκές που προβάλλονταν από την τηλεόραση, και με εμφανή απόπειρα να μας φορτώσουν το πρόβλημα, βλέπαμε να διασπείρεται η φήμη ότι η ανοργανωσιά αφορά τους δήμους».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online