Καλή χρονιά με τις Εκδόσεις Πορφύρα: Η ΨΥΧΑΝAΛΥΣΗ ΣΥΝΑΝΤA ΤΗΝ ΤEΧΝΗ – ΧΩΡΙΣΜOΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ Nέος κύκλος ομιλιών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

Επιτυχημένοι άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης (Λίνα Νικολακοπούλου, Τάσος Μπουλμέτης) και της Επιστήμης (Τρύφων Ζαχαριάδης, Όλγα Δούκα, Χρυσή Καριώτογλου, Κωνσταντίνος Σπηλιώτης) συμμετέχουν στον φετινό, πέμπτο κατά σειρά, κύκλο ομιλιών που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη..

Πέρσι, οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στη σχέση μεταξύ ναρκισσιστικού γονιού και παιδιού, με αφορμή το «Υπάρχει χώρος για μένα;» της Karyl McBride. Θεματικός πυρήνας της φετινής διοργάνωσης, ένα ακόμη βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου. «Χωρίς εσένα. Σπάζοντας τους τοξικούς δεσμούς ή η διαχείριση ενός αποχωρισμού» είναι ο ελληνικός τίτλος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα και εστιάζει στους αποχωρισμούς και στη διαχείρισή τους.

Πώς μπορεί να ζήσει κάποιος και να προχωρήσει τη ζωή του μετά από μια ισχυρή συναισθηματική αποκοπή από συντρόφους ζωής; Πώς θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές απώλειες που επιφυλάσσει η ανθρώπινη διαδρομή; Μπορούν να μετουσιωθούν σε «εργαλείο» ανάπτυξης και χαράς οι καταλυτικές απογοητεύσεις; Τελικά, οι απώλειες μάς καθιστούν αδύναμους ή μας δίνουν, εκτός από την οδύνη, και τη δυνατότητα να ωριμάσουμε συναισθηματικά;

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσουν μέσα από τις εισηγήσεις τους οι φετινοί καλεσμένοι. Όλοι μαζί, και ο καθένας υπό το δικό του πρίσμα, θα εξερευνήσουν εν τέλει μια από τις πιο καθοριστικές προκλήσεις του σύγχρονου ανθρώπου: την απώλεια και την αποδοχή της ματαίωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πιο κάτω κύκλος ομιλιών πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του δεύτερου βιβλίου της Karyl McBride, με θέμα τον χωρισμό.

 

                                                                                                                   

 

                                                                                                       ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

                                                                                                Αγ. Όρους 34, 10447 ΑΘΗΝΑ

                                                                                                        Τηλ. 213 029 1224

                                                                                                     www.porphyrabooks.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online