Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ της Πηνελόπης Μωραΐτου από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Ο Μάρτης, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης είναι ο μήνας που στην μνήμη φέρνει τα γεγονότα της επανάστασης του 1821 και τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων από την μακρόχρονη τουρκική σκλαβιά. Είναι ο μήνας, που μαζί με την φύση που αναγεννάται, μας θυμίζει τον αγώνα ενός έθνους να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Σε αυτή την περιπέτεια, η μικρή Ελευθερία, παρέα με την ελληνική Σημαία, καλεί και εμάς!

Ας παρακολουθήσουμε αυτά τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα μαζί με την «Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής Σημαίας».Μέσα από την περιπέτεια μιας σημαίας και τα μάτια ενός παιδιού κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο που μας μαθαίνει την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας και της σημαίας μας.

Ένα βιβλίο που παρακολουθεί την ιστορία του νεοελληνικού κράτους από την επανάσταση του ’21 μέχρι την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  

Διαβάστε το με τα παιδιά ή τους μαθητές σας και υλοποιήστε τοεκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βρείτε στο site μας. Ζητήστε μας να σας στείλουμε υλικό για την απασχόληση των παιδιών και ζήστε μαζί τους ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο!

Για παρουσίαση/εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον χώρο σας, επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Πορφύρα στο 213 0291224. 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

της Πηνελόπης Μωραΐτου

Eικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Αυτή τη φορά επιλέγει να ασχοληθεί με την πρόσφατη ελληνική ιστορία και να μας μιλήσει για τη σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα, ώστε με πίστη σ’ αυτήν αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

ISBN 978-618-5197-02-5, 20Χ28,5εκ., 59 σελ., 9 €

>> με εκπαιδευτικές δραστηριότητες

 

 

Αφήνοντας την Οδησσό

Η Ελευθερία έσφιξε χωρίς πολλές κουβέντες το κοντάρι της σημαίας και εκείνη την αγκάλιασε τρυφερά με το πανί της. Είχαν γίνει ένα! 

 Αφήνοντας πίσω τους την παγωμένη Οδησσό ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής.

Περνούσαν πάνω από τα δύσβατα ελληνικά βουνά όπου κλέφτες, Έλληνες που δεν άντεχαν τον τουρκικό ζυγό, ζωσμένοι τα καριοφίλια τους προετοιμάζονταν για τη λευτεριά. Όμως, σε μια ξαφνική βουτιά, πιάστηκαν τα κορδόνια της σημαίας στα πυκνά κλαδιά ενός δένδρου. Η πτήση σταμάτησε απότομα και η τρομαγμένη Ελευθερία εκτοξεύτηκε, ευτυχώς πάνω σε ένα φουντωτό θάμνο.

Αχ μανούλα μου, σακατεύτηκα, κλαψούρισε προσπαθώντας να ξεμπλέξει από τα κλαδιά, όταν κατάλαβε πως την κοιτούσε ένα μικρό κλεφτόπουλο.

−Έλα, Παναγιά μου, σταυροκοπήθηκε το κλεφτόπουλο. Εμείς τουφέκια σού ζητήσαμε κι εσύ βρέχεις κορτσόπουλα. Και δε μ’ λες, τίνος είσ’ τ’ λόγου σ’; είπε κοιτώντας με υποψία την Ελευθερία. Ωρέ, θα σε πάγω εγώ στουν καπετάνιου μ’.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

Αγ. Όρους 34, Τ.Κ. 10447 ΑΘΗΝΑ, Τηλ. 2130291224

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online