Έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Μέλλον».... στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

Η νέα ενότητα -πιο αφαιρετική από την προηγούμενη, με το στοιχείο του νερού να κυριαρχεί, ενότητα τοπίων ρευστών, μη ρεαλιστικών, που ‘αχνοφέγγουν’, αλλά που φέρουν κάτι γνώριμο- ενισχύει την ονειρική διάσταση της δουλειάς των τελευταίων χρόνων του Χρήστου Κεχαγιόγλου· διάσταση που εντείνεται και από την ολοένα και λιγότερο αισθητή παρουσία του χρώματος.

Όπως γράφει και ο ίδιος: «Το μέλλον ευτυχώς κανείς από τους κατοίκους αυτού του κόσμου δεν μπορεί να το γνωρίζει. Είναι ελπίδες, όνειρα, ιδέες, πράγματα πνευματικά που μας χαρακτηρίζουν και με τα οποία δίνουμε νόημα στο παρόν μας. Είναι ένα πανταχού παρόν, γύρω μας και μέσα μας, η Άλλη μας Πραγματικότητα, που μας ορίζει σαν ανθρώπους και μας συνέχει.

Η συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ursula Leguin έλεγε ότι, «το μέλλον είναι ένα ασφαλές, αποστειρωμένο εργαστήριο για να δοκιμάζουμε ιδέες, ένα μέσο σκέψης για την πραγματικότητα, μια μέθοδος».

Ας πειραματιστούμε λοιπόν κι ας το φανταστούμε, αφού έχουμε και την νοημοσύνη και την δυνατότητα της απόφασης, απλό, γεμάτο δροσιά και φαντασία, σαν τη ματιά ενός βράχου, ενός πουλιού, ενός δέντρου. Ώστε να δημιουργήσουμε κάτι φωτεινό που θα μας οδηγεί με τη σειρά του να κάνουμε αυτό που οι άνεμοι κι οι θάλασσες κι οι δυνάμεις των νερών και της γης, το φως και όλα τα πλάσματα κάνουν από τη φύση τους. Να έχουμε συνείδηση ότι είμαστε ένα με τον κόσμο και να διατηρούμε την ισορροπία του».

Με την ποιητική παρουσία του Σωτήρη Κακίση και τη σύμπραξη του Δημήτρη Αποστολάκη (Χαΐνη) για τη δημιουργία του video της έκθεσης.

 

Info
Γκαλερί Ζουμπουλάκη


Εγκαίνια Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, 20.00
Διάρκεια από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2017.
Είσοδος Ελεύθερη
Πλ. Κολωνακίου 20,
Τ. 2103608278

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online