«Όσο πιο μακριά γίνεται» Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Γιώργου Στεφάνου στον Πολυχώρο ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ

lifespeed.gr


Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 


«Όσο πιο μακριά γίνεται»

Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Στεφάνου Γιώργου


Περιγραφή

 

Στην πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Στεφάνου με τίτλο «Όσο πιο μακριά γίνεται» επιλέχθηκαν έργα χαρακτηριστικά μιας πολυετούς πορείας και εξέλιξης, που δίνουν την ευκαιρία στον θεατή για ένα μικρό «ταξίδι» από έργο σε έργο, με τη χρήση διάφορων υλικών και τεχνικών, σαν να εκφράζεται ο ίδιος ο θεατής με τον χρωστήρα του.

 

Βιογραφικό:

 

Ξεκινώντας να σχεδιάζω και να ζωγραφίζω από τα νεανικά μου χρόνια «αντέγραφα» την εικόνα (καλό είναι, για να δεις τι μπορείς), συνειδητοποίησα όμως στην πορεία, υποκινούμενος από κάποια εσωτερική ανάγκη, ότι έβγαινε ένα πιο ζωγραφικό αποτέλεσμα με το να ξεφεύγω από αυτόν το ρεαλισμό ή παραστατικότητα. Υπάρχουν πολύ καλές φωτογραφικές μηχανές για να κάνουν αυτό το είδος, σκέφτηκα. Με άλλα λόγια, κατάλαβα ότι μπορούσα να αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να σχεδιάζει, σκιτσάρει και να ζωγραφίζει με τη δύναμη του υποσυνείδητου και το αποτέλεσμα αυτό να με εκφράζει καλύτερα.

Έτσι, αφήνω την παρόρμηση να συνεργαστεί με τη σκέψη, το τυχαίο να συναντήσει το προσχεδιασμένο. Τα ποσοστά συμμετοχής ποικίλουν, δεν είναι πάντα 50 – 50, πότε υπερέχει το ένα και πότε το άλλο, σαν μια μορφή πάλης. Προσπαθώ όμως να συντονίσω και τις δύο παραμέτρους με συνέπεια, με τιμιότητα και πολύ «ψάξιμο», όπως αναγνώρισαν συν-εκθέτες μου σε πρόσφατη ομαδική που συμμετείχα. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το «παιχνίδι» ανάμεσα στην παράσταση και την αφαίρεση, αφού σου προσφέρει ένα χώρο απείρων διαστάσεων για εξερεύνηση. Αλλά και για τον θεατή υπάρχει ως πρόκληση αυτός ο άπειρος χώρος, μεταξύ υποσυνείδητου και συνειδητού εν τέλει, να τον περιεργαστεί με βάση τα δικά του δεδομένα και μάλιστα να ανακαλύψει και άλλα στοιχεία, πέρα από τα δικά μου. Κυρίως για το λόγο αυτό έρχομαι σε δύσκολη θέση όταν μου ζητούν να «εξηγήσω» κάποιο έργο μου.

 

Ομαδικές εκθέσεις:

 

2009 (25/10-7/11), ΑΣΔΑ/Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Νοέμβριος 2014, Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Ρωσικής Πρεσβείας
Δεκέμβριος 2015, Αίθουσα Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών με θέμα «Η Τέχνη ενώνει τους λαούς»
Φεβρουάριος 2016, Α.Γ.Σ.Σ.Ε./Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Φεβρουάριος 2017, Α.Γ.Σ.Σ.Ε./Εκθεσιακό Κέντρο Athens Heart
Ιούνιος 2017, Εκθεσιακός χώρος Boo Café, Αθήνα
Δεκέμβριος 2017, IR8 Gallery, Αθήνα

 

 Info
Πολυχώρος ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ

 

Διάρκεια έκθεσης: έως 28/02/2018
Ώρες λειτουργίας:
Πρωινά: Δευτέρα – Παρασκευή από 11:00-13:00
Απογευματινά ανεξαρτήτως ημέρας: Όταν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, 2 ώρες πριν, έως την ώρα έναρξής τους. Επίσης μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα υπάρχει η ευχέρεια λειτουργίας της έκθεσης για μισή ώρα.
Κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατή η λειτουργία της έκθεσης και άλλες ώρες.
Λέσβου 15 και Πόρου, 11256

Κυψέλη Τηλ.: 2108613739

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online