Άνθρακες ο θυσαυρός με τον πίνακα του Ελ Γκρέκο

lifespeed.gr


Κακό αντίγραφο ο πίνακας

Θησαυρό νόμιζαν πως ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο σπίτι 81χρονου πρώην επιχειρηματία, αλλά τελικά ο πίνακας του Ελ Γκρέκο ήταν ένα φθηνό αντίγραφο.

Στελέχη της Εθνικής Πινακοθήκης έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους αναφέροντας ότι εξέτασαν τον πίνακα και διαπίστωσαν ότι δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με έργο του Κρητικού ζωγράφου.

 «Το έργο έχει φθάσει στην Εθνική Πινακοθήκη κι έχει εξετασθεί. Δεν κρίνεται ότι είναι ένα έργο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο» δήλωσε η διευθύντρια μάλιστα της Εθνικής Πινακοθήκη κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα


 Ειδικοί έργων τέχνης ανέφεραν σκωπτικά πως ο πίνακας θα μπορούσε να θυμίζει Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης που έχει κάνει και ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με την αθλιότητα του πίνακα που κατασχέθηκε.
Η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε τον 81χρονο καθώς ήταν ύποπτος ως κλεπταποδόχος της σπείρας των Ρομά,αφού το όνομά του υπήρχε συχνά στις συνομιλίες μελών της μαφίας. Τελικά όμως ο ηλικιωμένος δεν ήταν μέλος, ούτε κλεπταποδόχος της σπείρας, αλλά στόχος της συμμορίας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online