Ενδιαφέρον αφιέρωμα στα ‘’ Πορτραίτα του Νότου ‘’ της Julia Guerrero στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

Eγκαινιάστηκε  με επιτυχία το νέο  αφιέρωμα "Πορτραίτα του Νότου" της κολομβιανής  δημιουργού Julia Guerrero  στο χώρο τέχνης ''Φρανσίσκο ντε Μιράντα'' της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα , Χάριτος 6,στο Κoλωνάκι.

Το  εικαστικό δρώμενο τέχνης και πολιτισμών που διαρκεί  ως 28 Ιουνίου 2018 αποτελείται από 19 έργα και 20 εργασίες ,συλλήψεις στις οποίες τονίζονται  κίτρινα,κόκκινα , μπλε χρώματα με διαβάθμιση και αισθητική φαντασία .                                                         

 

Η Guerrero  αναβιώνει  και σκιαγραφεί επώνυμες προσωπικότητες μέσα από τον μύθο,το μυστήριο και την ιδιοτυπία του χαρακτήρα τους .

 

Ο ιστορικός τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς  που προλόγισε την καινούργια εικαστική προσέγγιση της  επισημαίνει: 

 

'' Η  γυναικεία επώνυμη φιγούρα στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις της Guerrero προβάλλει με αισθαντικότητα, κίνηση και ζωντάνια  την λειτουργικότητα και την διάκριση κάθε παρουσίας .Η ερμηνευτική υφή τους με πρόδηλα σύμβολα εμφανίζεται, εμπλουτίζεται και σταδιακά ταυτίζεται μέσα από συσχετισμούς με την εσωτερική διάθεση και την ψυχολογία της δημιουργού που επεκτείνει την παράθεση της έμπνευσης της.Στην συνέχεια αποδίδει εξελικτικά την μνεία,την διαχρονικότητα  και τον οικουμενικό διεθνισμό που κατέχουν οι υπάρξεις -οντότητες στο παγκόσμιο στερέωμα. Η συγκεκριμένη θεματική πρόταση και κατάθεση συνδιάζει την παραστατική φωβ υπόσταση με την εκφραστικότητα και την εκστατική συντεταγμένη αναπαραγωγή.Με έμφυτη αίσθηση και άμεση ανθρώπινη εσωτερικότητα εκφράζει  την συνειδητή διάσταση ,την ιδιάζουσα θηλυκή φύση και την εκλεκτική ψυχοσύνθεση . Οι μορφικές διερευνιτικές σχηματοποιήσεις  της Guerrero καθορίζονται χρωματικά και καταγράφονται σχεδιαστικά εκθέτοντας εκλεπτυσμένες εννοιολογικές απόψεις προσέγγισης. ''

 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο,αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σωκράτης Φάμελλος,η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη ,ο πρέσβυς της Βενεζουέλας στην Αθήνα Farint Fernandes,o συνεργάτης της πρεσβείας ,φιλόλογος -μεταφραστής Mariano Villegas,η συγγραφέας –μεταφράστρια Ολγα Πατρoυνόβα,πλήθος φιλότεχνων και ανθρώπων της τέχνης.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά : Δευτέρα ως Παρασκευή , 9:00- 17:00

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online