Ζαχαρίας Καρούνης«ΕΙΜΑΙ» 2ος ΧΡΟΝΟΣ επιτυχίας Μία πρωτοποριακή μουσικό – θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα στο Θέατρο Σταθμός

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

Το «ΕΙΜΑΙ» του Ζαχαρία Καρούνη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα, μετά τις sold out παραστάσειςτην άνοιξη και την ενθουσιώδη υποδοχή από ΜΜΕ και θεατές, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός από Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και για όλες τις Τετάρτες του Δεκεμβρίου στις 18.30.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης μετά ην μεγάλη θεατρική επιτυχία που γνώρισε η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στην οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, τώρα μας προτείνει την μουσική παράσταση «ΕΙΜΑΙ».

Το «ΕΙΜΑΙ» είναι το ριζικό του καθένα από εμάς ξεχωριστά , είναι όσα ζήσαμε και ίσως μας λείπουν, είναι αυτά που μας διηγήθηκε η γιαγιά μας και τα ξεχάσαμε.

Ο ουρανός, η θάλασσα, το βουνό, η γη, τα πουλιά, το μανιάτικο μοιρολόι, τα παραμύθια, η μάνα, το τραγούδι, τα πανηγύρια, οι ψαλμοί, το παιχνίδι και μετέπειτα η πόλη, η μοναξιά, οι συνεργασίες, οι σχέσεις που χάνονται, η αγάπη, όλα αυτά που είμαστε που φέρουμε σαν εμπειρίες, αυτά τα στοιχεία συνιστούν το «ΕΙΜΑΙ», αυτά τα στοιχεία συνόδευσαν και το Ζαχαρία Καρούνη στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Χρήστος Δήμας με την ιδιαίτερη σκηνοθετική και κινηματογραφική του ματιά, πότε εξαϋλώνει τις μορφές και πότε τις φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερμηνευτή να του ψιθυρίσουν τα αρχέγονα μυστικά τους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου , μνήμης και πραγματικότητας.

Στο «ΕΙΜΑΙ» θα παρακολουθήσουμε το Ζαχαρία Καρούνη να μας αφηγείται και να μας τραγουδάει με τον μοναδικό του τρόπο τραγούδια της παράδοσης έτσι όπως του τα δίδαξε η δασκάλα του Δόμνα Σαμίου, τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Σταύρου Ξαρχάκου με τον οποίο έχει στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, αλλά και τραγούδια από τα βαλκάνια και από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά σε μουσική δική του με τίτλο «Αποστολή».

Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο στο τελετουργικό του «ΕΙΜΑΙ» και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων και των τραγουδιών .

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής μουσικής παράστασης για το κοινό κάθε ηλικίας που θα καταφέρει να αφυπνιστεί, να ενώσει την απόλαυση με την μουσική, την σκέψη με τις εμπειρίες και να δει κομμάτια από την ζωή, την καθημερινότητά του, τα όνειρά του και δρόμους που θέλει να ακολουθήσει..

Η Παράσταση "ΕΙΜΑΙ" πήρε τον τίτλο της από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Μ. Καρούνη που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

Έγραψαν για την παράσταση ΕΙΜΑΙ:

Νικος Βατόπουλος (Καθημερινή)

«Ο Ζαχαρίας Καρούνης, με το θείο δώρο της φωνής του, καθαρή, βαθιά, ρωμαλέα, γεμάτη χρώμα, σταθερότητα, ένα γεωφυσικό τοπίο από μόνη της, με κοιλάδες και οροπέδια, παίρνει μια χούφτα χώμα και φτιάχνει ένα σπίτι μιας προσωπικής-κοινής αφήγησης.Το «Εμείς» είναι κατ’ επίφαση μουσική αυτοβιογραφία, γιατί με ένα τρόπο γίνεται μια παράλληλη βιογράφηση μιας κοινής πατρίδας αισθημάτων μέσα από το όχημα των μουσικών παραδόσεων, των δημοτικών τραγουδιών, των εκκλησιαστικών ψαλμών και του αστικού πενταγράμμου, από τη μικρή κοινότητα στη μεγάλη πόλη, από την άχρονη προνεωτερικότητα στον μεταβιομηχανικό χρόνο. Η πλήρης θεατρική πράξη αποκτά μυστήριο, βαθαίνει σε βυθό ρευστό, χάρη στη σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα και στα σκηνικά-κοστούμια του ΑγγελουΜέντη. Οι μουσικοί επί σκηνής προεκτείνουν την εμπειρία και αιμοδοτούν διαρκώς το «Είμαι». Αναμένουμε να το δούμε πάλι.»

Αντώνης Μποσκοϊτης (Άσματα και ΜιάσματαBlog)

«Τέλος, αυτό που κατάφερε ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι το εξής: Φεύγοντας από την παράσταση, αισθάνεσαι πως ίσως να μην γνώρισες τόσο καλά τον ίδιο, όσο τον εαυτό σου και κανέναν άλλο! Συνθήκη σπανιότατη βάσει της ταύτισης κοινού και καλλιτέχνη. Έτσι, η παράσταση ξεπερνά τον σκόπελο μιας αυτοβιογραφίας και γίνεται μάθημα αυτογνωσίας στα όρια μιας άτυπης ψυχανάλυσης, ένα grouptherapy στην ουσία, όλο μνήμες, εσωτερικές εντάσεις και, φυσικά, πολύ τραγούδι! 

Δηλώνω ειλικρινώς εντυπωσιασμένος και χαρακτηρίζω το ''Είμαι'' σαν μία από τις πιο επιτυχημένες - από καλλιτεχνικής άποψης - μουσικοθεατρικές παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια!»

Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος (musiccorner.gr)

«Το «Είμαι» είναι μια αληθινή, «γυμνή» και αφτιασίδωτη αποτύπωση της ζωής ενός ανθρώπου με ευχάριστες αναμνήσεις, αισιοδοξία, όρεξη για ζωή και δημιουργία αλλά και ανησυχίες, άγχη και προβληματισμούς που όλα μαζί συνθέτουν ένα κάδρο αντιθέσεων και δημιουργούν ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.Ο Καρούνης τολμηρά και άφοβα επιλέγει ένα είδος προσωπικής έκθεσης, που σε συνδυασμό με το μεγάλο και απαιτητικό μουσικό μέρος της παράστασης, παρουσιάζεται αρκετά δύσκολο, φαίνεται να απαιτεί ιδιαίτερη προσήλωση και σίγουρα μια καλοδουλεμένη σωματική και φωνητική τοποθέτηση, ώστε να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά σπουδαίο ρόλο σε αυτό έπαιξε η σκηνοθετική καθοδήγηση του Χρήστου Δήμα.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τραγούδι - καλλιτεχνική επιμέλεια : Ζαχαρίας Καρούνης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Σκηνικά - Κοστούμια :Άγγελος Μέντης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

3Dcomposition : Κωνσταντίνος Γαρίνης

Κείμενα: Ζαχαρίας Καρούνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Σπανός

Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου

Οργάνωση -Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Μουσικοί:

Πιάνο: Νίκος Βελώνιας

Γκάιντα - Κλαρίνο - Καβάλ : Δημήτρης Μπρέντας

Κόντρα Μπάσσο : Θοδωρής Κουέλης

Κρουστά : Κωνσταντίνος Καλατζής

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30

Παραστάσεις: 5-12-19-26 Δεκεμβρίου 2018

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 18:30

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 40 λεπτά

Εισιτήριο: Κανονικό:Α ΖΩΝΗ 15 Ευρώ, Κανονικό: Β ΖΩΝΗ 12 Ευρώ

10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και ανέργων ), 10€ Ομαδικά άνω των 25 ατόμων, Ατέλειες{ 5 Ευρώ

Χώρος: Θέατρο Σταθμός

Διεύθυνση:Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)

Τηλ.:210 52 30 267

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online