3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου

lifespeed.gr


Η Παράδοση με μοντέρνα ματιά!

Συνεχίζοντας την παράδοση για 3η  συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Αλοννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μεταξύ  8 και 10 Ιουλίου 2017, στην Αλόννησο.

«Χίλια καλώς να σμίξουμε! Με μία ειλικρινή ευχή, κλείνει το βίντεο που ετοίμασε ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος, προκειμένου να ανοίξει μία νέα προοπτική», δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Τσουκανάς, με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, καλαίσθητου και μοντέρνου βίντεο https://vimeo.com/219133491. . Το πρωτότυπο σενάριο αφορά χορευτές - εκπροσώπους διαφορετικών παραδόσεων να «διανύουν» χορευτικά τις μοναδικές γωνιές της Αλοννήσου και να σμίγουν με σημείο αναφοράς την αγάπη για την παράδοση, τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της Ελλάδας και της Αλοννήσου.  

Στο προικισμένο νησί του Αιγαίου με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου,  ο τοπικός Πολιτιστικός  Σύλλογος προσβλέπει στην προσέλευση μεγάλου όγκου συμμετεχόντων. Εκτιμάται πως 700 χορευτές θα τιμήσουν με την παρουσία και τις χορευτικές τους ικανότητες το Φεστιβάλ, που τείνει να εξελιχθεί σε Πολιτιστικό θεσμό. Τις εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πληθώρα Τουριστών από το εξωτερικό, καθιστώντας τους, κοινωνούς στα διαχρονικά έθιμα του Ελληνισμού, καθώς υπολογίζονται στα 2.500 άτομα, οι θεατές του Φεστιβάλ των προηγουμένων ετών.

Αφήνοντας τους αριθμούς να… μιλήσουν,  το 3ο Φεστιβάλ  Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου με τις 700 συμμετοχές χορευτών, δέχθηκε 50 αιτήσεις συμμετοχής παραδοσιακών χορευτικών  συγκροτημάτων  από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, εκ των οποίων επιλέχθηκαν 25. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 06:53

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online