Για όλους εμάς που μας αρέσει να γιορτάζουμε τα γενέθλια μας.....

lifespeed.gr


Βούλα Καπλαντζή

 

 

 

Πρίν μέρες γιόρτασα τα γενέθλια μου. Κάποτε με μελαγχολούσαν. Τώρα  πια έμαθα να γιορτάζω,τη μέρα που μεγαλώνω κατά ένα χρόνο. 

Γιορτάζω γιατί δεν έχουν όλοι την τύχη να μεγαλώσουν. 
Γιορτάζω για όλα τα δύσκολα που καθημερινά αντιμετωπίζω. Μεγάλωσα και ξέρω πως όσο υπάρχω, θα υπάρχουν προβλήματα. Αν πάψουν εκεί, θα είναι "το πρόβλημα "
Γιατί ξέρω πως μόνο το 10%της κακής υγείας οφείλεται σε τύχη, στην κληρονομικότητα ή σε συγκυρίες. Όλο το υπόλοιπο είναι τι κάνω ή τι δεν κάνω. Έμαθα να με ταίζω σωστά, να γυμνάζομαι όσο μπορώ και να περπατάω όσο περισσότερο μπορώ. 
Γιορτάζω για τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου. Μου έδωσαν αγάπη αλλά και προδοσία, χαρά και πόνο, όλοι όμως κάτι καλό μου έμαθαν. 
Γιατί δεν δίνω πια χώρο σε τοξικούς ανθρώπους.  
Γιατί μεγαλώνοντας έμαθα να παρατηρώ τους ανθρώπους και να αντιγράφω τα όμορφα τους. Την χαμογελαστή καλημέρα ενός αγνώστου, τις γκοφρέτες που μοιράζει η γειτόνισσα όταν επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ, στα τσιγγανάκια που παίζουν στο δρόμο. 
Γιορτάζω γιατί έμαθα πια να μην κρίνω και να μην με συγκρίνω. 
Γιατί μου αρέσει να χαμογελάω. Κυρίως σε μένα και δεν ασχολούμαι πια με τις ρυτίδες μου και με την αγορά ακριβών καλλυντικών, αλλά "με τα χρήματα που δεν περισσεύουν "με την αγορά βιβλίων. Ένα βιβλίο την εβδομάδα. Στόχος ζωής μεγαλώνοντας. 
Γιατί όσο μεγαλώνω, τόσα περισσότερα όνειρα κανω και στόχους βάζω. 
Γιατί δεν είμαι δυστυχισμένη για όσα δεν έχω αλλά ευτυχισμένη για όσα έχω. Δυό πόδια να με πηγαινοφέρνουν, δυό χέρια να πιάνουν, δυό μάτια να βλέπουν, δυό αυτιά να ακούν και μιά λαλιά να με ακούνε. Για την χώρα  μου που έχει ειρήνη και ξέρω πως τα παιδιά μου και οι άνθρωποι μου θα ξυπνήσουν αύριο γεροί και δεν θα τους βρουν διαμελισμένους και το σπίτι που μένω, ακόμα κι αν δεν μου ανήκει, θα με περιμένει όρθιο και όχι ρημαγμένο από κάποια βόμβα. 
Γιορτάζω γιατί με πηγαίνω βόλτες, εκδρομές, σινεμά. Μου μιλάω όμορφα και με αγαπάω. Ξέρω πως στη ουσία μόνο εμένα έχω, για μένα ήρθα εδώ και εμένα θα πάρω μαζί μου φεύγοντας. 
Μεγαλώνοντας τα έμαθα αυτά. 
Γι'αυτό γιορτάζω. 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online