LAUS STULTITIAE ( Μωρίας εγκώμιον)

lifespeed.gr


Βασίλης  Ψαριανός Συγγραφέα

 

 

 

Και όμως, αυτοί μας κυβερνούσαν  επί τέσσερα χρόνια!

Δεν είναι πρώτη φορά που με τα εκστομιζόμενά του μας παραπέμπει στην Εποχή των Σπηλαίων, τότε που οι ανθρωπίδες  Νεάντερταλ επικοινωνούσαν με γρυλίσματα. Η μόνη διαφορά του από το εξαφανισμένο, πια, είδος των ανθρωπίδων είναι ότι τώρα πια δεν επικοινωνεί με γρυλίσματα ·έχει αντικαταστήσει τα  γρυλίσματα με βρισιές και κουτσαβάκικα νταηλίκια, χρωματισμένα με την κρητική προφορά: « έλα να με βγάλεις εσύ από την αίθουσα, εάν έχεις άντερα!!! Εσύ, σκουπίδι της ανθρώπινης Ιστορίας… Ουστ»!

Και είναι  αυτοί οι Νεάντερταλ της πολιτικής  που «κυβερνούσαν» την χώρα της « φαιδράς πορτοκαλέας»  με την ψήφο του… «εξυπνότερου λαού του κόσμου» επί τέσσερα συναπτά χρόνια!

Και ενόσω κάθονταν θρονιασμένοι στις πρωθυπουργικές και υπουργικές πολυθρόνες, ντυμένοι με τα μεταξωτά της εξουσίας,  δεν φαίνονταν το μπόι τους. Ακόμα και την ασκήμια του λόγου τους κάποιοι την είχαν συνηθίσει και την θεωρούσαν πια ως το «οικείον ύφος της εξουσίας». Όπως είχαν συνηθίσει και  να μην βλέπουν καμιά διαφορά ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια κι ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, σαν να έπαθαν βαριά… αχρωματοψία!

Και, τώρα, που με την εντολή του λαού, βρέθηκαν από τα ψηλά στα χαμηλά, να περπατάν χωρίς τους κοθόρνους της εξουσίας, φάνηκε πόσο ήταν το μπόι τους και πόσο αποκρουστική η εκφορά του λόγου τους. 

Τελικά μήπως ο Κασιδιάρης δεν ήταν πρόσωπο, αλλά…  «ιδέα»!

 

Η «παλινόρθωση ης Δεξιάς» και ο… « Μέγας Ναπολέων».

 

Φαντασιώνεται πως είναι ο  Μέγας Ναπολέων που ζει- προσωρινά- εξόριστος στην νήσο Έλβα και ετοιμάζεται να δραπετεύσει, για να επιστρέψει στο Παρίσι, όπου οι νικητές έχουν παλινορθώσει τον Λουδοβίκο ΙΗ΄. Και η γλυκιά ανάμνηση των αυτοκρατορικών μεγαλείων που έζησε τον κάνει να πιστεύει  πως αυτός θα νικήσει στο… Βατερλώ και δεν θα καταλήξει- τελικά- ξανά εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης!

 

Η « ζώνη αγνότητας».

 

Το Τείχος του Βερολίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΝΕ, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του, ήταν το «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος» που φτιάχτηκε « για να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα».

Εκείνο που δεν διευκρινίζεται, στην παραπάνω ανακοίνωση, είναι σε ποια μεριά ήταν οι «φασίστες» που απειλούσαν την « εξουσία της εργατικής τάξης», έξω από το τείχος ή μέσα από το τείχος;

Όπως και να έχει, πάντως, το ζήτημα, το «Προστατευτικό Τείχος» που περιφρουρούσε την «αρετή» της εργατικής τάξης από τους πιθανούς «βιαστές» της, μας παραπέμπει στην «Ζώνη Αγνότητας» που φορούσαν  στις γυναίκες τους οι Σταυροφόροι, πριν αναχωρήσουν για τον πόλεμο, προκειμένου να τις… προστατεύσουν από- επιθυμητές ή ανεπιθύμητες- σεξουαλικές επαφές!

 

Πάρε κι εσύ μια μολότοφ στην τσάντα σου!

 

«Σαν βγεις στον πηγαιμό» για τα… Εξάρχεια, για την καθημερινή… ηρωική σου πράξη, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και μια μολότοφ.

Και εάν σε ρωτήσει η μαμά σου, « που την πας, παιδάκι μου την μολότοφ», πες της πως την « πηγαίνεις βόλτα»!

Σαν βγεις στους δρόμους της… επανάστασης «τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες δεν θα συναντήσεις», γιατί τέτοιους- έτσι γενναίος που είσαι- « δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου» · θα συναντήσεις, όμως, τον Μιχάλη, που παίζατε στην αλάνα της γειτονιάς, όταν είσαστε παιδιά, που αργότερα έγινε « μπάτσος. Και θα συναντήσεις και τον συμμαθητή σου στο Γυμνάσιο, τον Δημητράκη, που ήταν ο καλύτερος στο βόλεϊ, που αργότερα, έγινε κι αυτός «μπάτσος». Αυτοί, τώρα, είναι που σου « κλέβουν τα όνειρα» που έκανες, να γίνεις ο Τσε Γκεβάρα, στην Ελλάδα των «συμβιβασμένων νοικοκυραίων»! Φωτιά και τσεκούρι», λοιπόν, όπως έλεγε και ο Κολοκοτρώνης, για να «λάβουν εκδίκηση τα όνειρά σου»!

 

Στην άλλην όχθη.

 

Και ενώ τα «λεβεντόπαιδα» με τις μολότοφ δίνουν καθημερινά την μάχη κατά των « μπάτσων», στην «άλλην όχθη», άρχισαν να συγκεντρώνονται σιγά σιγά τα παιδιά  που έρχονται από την « άλλη Ελλάδα», για να φωνάξουν, λένε, ότι, ενώ οι άρχοντες του κόσμου βλέπουν να καταστρέφεται ο πλανήτη μας, δεν κάνουν τίποτα, για να σταματήσουν την καταστροφή του!

Και στα πανεπιστήμια, δειλά δειλά, άρχισαν να διαμαρτύρονται μερικοί φοιτητές, γιατί τα πανεπιστήμια έγιναν λημέρια κακοποιών και γιατί κάποιοι « καταληψίες», που παριστάνουν τους φοιτητές , τους εμποδίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους!

Ξανά «στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης».

 

Μετά τις αγκαλιές στον Λευκό Οίκο με το Τράμπ, ξανά με τα Συριζαίικα λάβαρα στην «αντιιμπεριαλιστική πορεία» προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, για  να βροντοφωνάξουν το… ηρωικό « «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι»!

 

Επίλογος.

Έτσι που καταντήσαμε, θα φτάσουμε στο 2021 να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 χωρισμένοι σε δυο Ελλάδες: την μια που συνεχίζει να « πολιτεύεται» με τα μυαλά του 1824 και την άλλη Ελλάδα, που έχει συνειδητοποιήσει τι έφταιξε και η «ελευθερία» των Ελλήνων ήρθε, τελικά, χάρη στην επέμβαση των ξένων ( «Προστάτιδων Δυνάμεων») που καταναυμάχησαν στο Ναβαρίνο τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο! 

 

 

Βασίλης  Ψαριανός

 

Συγγραφέα

 

 

 

17/11/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online