Συγχώρα και Προχώρα!!

lifespeed.gr


Δημήτρης Τσέλιος

 

 

 

 

 

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή μας πληγωθήκαμε από λέξεις ή πράξεις άλλων ανθρώπων. Τα συναισθήματα που ακολούθησαν ήταν η απογοήτευση και ακόμα χειρότερα ο θυμός. 

Αυτό που είναι καλό να κατανοήσετε είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που σας έκαναν ότι έκαναν, ή σας είπαν ότι είπαν, ήταν εξαιτίας της δικής τους ανασφάλειας και έλλειψης αυτοεκτίμησης. Προφανώς δεν βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο συνειδητότητας τη στιγμή που το έκαναν. 

Πρέπει όμως να δεχτούμε ένα ποσοστό ευθύνης που επιτρέψαμε στα λόγια και τις πράξεις τους να έχουν έναν τόσο μακροχρόνιο αντίκτυπο πάνω μας. Δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτό που έγινε όταν γινόταν. Μας πλήγωσαν μία-δύο-τρείς φορές και αυτό είναι αρκετό!! 

Το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας έτσι ώστε να γιατρευτούμε γρηγορότερα, είναι να συγχωρήσουμε πρώτα τον εαυτό μας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τις λανθασμένες κρίσεις σας. Συγχωρέστε τον εαυτό σας για όλα όσα εύχεστε να μην είχατε πει ή κάνει. Ας αναγνωρίσουμε ότι είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να σφάλουμε. 

Το δεύτερο βήμα είναι να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους  που μας πλήγωσαν!! Όχι να συγχωρήσουμε όσα έκαναν ή είπαν, αλλά να συγχωρήσουμε αυτούς τους ίδιους!! Αν δεν τους συγχωρήσουμε δεν θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι από την εξουσία που είχαν οι λέξεις τους και οι πράξεις τους επάνω μας. 

Αν απλά αποβάλλουμε προφορικά το θυμό και τη στεναχώρια μας, αλλά εξακολουθούμε να τρέφουμε άσχημα συναισθήματα προς αυτούς τους ανθρώπους, τότε δεν θα τον έχουμε αποβάλει ολοκληρωτικά και αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μας εξουσιάζουν κρατώντας μας αλυσοδεμένους, μην μπορώντας να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε στη ζωή μας.

 Δημήτρης Τσέλιος
     Σύμβουλος Προσωπικής 
     & Επαγγελματικής Ανάπτυξης.
 

6/1/2020

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 21:32

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online