Ο Νόμος της Έλξης

lifespeed.gr


Δημήτρης Τσέλιος  Σύμβουλος Προσωπικής  & Επαγγελματικής Ανάπτυξης

 

 

 

 

Ο Νόμος της Έλξης έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ‘’Το Μυστικό’’. Πρώτος σύγχρονος που μίλησε γι΄αυτόν, είναι ο Napoleon Hill που τον αναφέρει πριν από 90 περίπου χρόνια στο βιβλίο του «Ο Νόμος της Επιτυχίας’’. Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι ο Νόμος της Έλξης αποτελεί ‘’Νόμο’’ της Κβαντικής Φυσικής και δεν είναι κάποιος μεταφυσικός νόμος.

Το σκεπτικό είναι απλό. Πρώτα, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αποτελούνται από ενέργεια. Ένα βουνό, μία καρέκλα, ένα ρυάκι, ένας άνθρωπος, όλα είναι φτιαγμένα από ενέργεια. Η ενέργεια δονείται αργά ή γρήγορα. Τα συμπαγή αντικείμενα έχουν την τάση να δονούνται πολύ αργά, ενώ τα ελαφριά υγρά αντικείμενα έχουν την τάση να δονούνται γρήγορα.

Οι άνθρωποι, φτιαγμένοι και εκείνοι από ενέργεια, δονούνται  επίσης σε ενεργειακές συχνότητες. Η διαφορά με τους ανθρώπους είναι ότι οι δονήσεις μας ποικίλουν δραματικά, ενώ οι δονήσεις των άψυχων αντικειμένων παραμένουν οι ίδιες. Γιατί; Λόγω του ότι διαθέτουμε σκέψεις και συναισθήματα. Έχουμε την ικανότητα της σκέψης και της λογικής. Ελέγχουμε τις συχνότητες των δονήσεών μας. Θετικές ενδυναμωτικές σκέψεις προκαλούν αντίστοιχα συναισθήματα και υψηλές, γρήγορες δονήσεις. Αρνητικές , αποδυναμωτικές σκέψεις προκαλούν επίσης αντίστοιχα συναισθήματα και αργές, χαμηλές δονήσεις.

Η πιο σημαντική έννοια που πρέπει να κατανοήσετε για τον Νόμο της Έλξης είναι ότι οι άνθρωποι είναι σαν πανίσχυροι μαγνήτες. Προσελκύουμε οτιδήποτε και οποιονδήποτε βρίσκεται σε παρόμοιες συχνότητες. Σκεφτόμαστε την περισσότερη ώρα. Αυτές οι σκέψεις ενεργοποιούν συναισθήματα και τα συναισθήματα επηρεάζουν τις συχνότητες των δονήσεων μας. Τότε ελκύουμε καταστάσεις και ανθρώπους που συντονίζονται με τις δονήσεις μας.

Μία συχνή παρανόηση που αφορά το Νόμο της Έλξης είναι ότι ‘’ελκύουμε αυτό που θέλουμε πάρα πολύ’’. Η βιωματική μου εμπειρία μου απέδειξε ότι αυτό δεν ισχύει.   

 

 

 
Δημήτρης Τσέλιος
Σύμβουλος Προσωπικής 
& Επαγγελματικής Ανάπτυξης.
Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής
Coaching & Mentoring Ελλάδος
 
28.2.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online