ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Μάκης Γιομπαζολιάς

Μάκης Γιομπαζολιάς Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Γράψαμε σε ανάρτηση μας, ότι η ενότητα αποτελεί χρέος όλων όσοι ανήκουν ή αυτοτοποθετούνται ειλικρινά στον χώρο της γνήσιας Κεντροαριστεράς. Ισχύει. Ποιος διαφωνεί..?

Αλλά να ξεκαθαρίσουμε, τι είναι Κεντροαριστερά. Ποιοι μπορούν και πρέπει να ενταχθούν στον αναγκαίο ενιαίο φορέα της. Και πώς μπορεί και πρέπει να γίνει αυτό.

Κεντροαριστερά είναι αυτό που λέει η λέξη. Ο πολιτικός χώρος, όπου Κεντρώοι και Αριστεροί πολίτες συνεργάζονται.για το κοινό καλό, κόντρα στην συντηρητική Δεξιά. Και διαμορφώνουν πλειοψηφικό ρεύμα πολιτικής επικράτησης στην κοινωνία. Πετυχαίνοντας ώσμωση των απόψεων τους. Και συνθέτοντας τον οικονομικό ορθολογισμό του προοδευτικού φιλελευθερισμού, που θέλουν οι νοικοκυραίοι του Κέντρου και την κοινωνική ευαισθησία της Αριστεράς.

Μόνη της, ούτε η Αριστερά ούτε η Δεξιά μπορούν να διαμορφώσουν κοινωνική πλειοψηφία, χωρίς τον μεγάλο και πολύχρωμο χώρο του Κέντρου, των νοικοκυραίων αστών, που κυριαρχούν στην μεσαία τάξη.

Αυτός ο χώρος του Κέντρου μπόλιασε σιγά σιγά , μετά την Μεταπολίτευση, και την Αριστερά και την Δεξιά. Και δημιουργήθηκαν τα δύο μεγάλα ρεύματα της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς. Της Προοεδευτικής και της Συντηρητικής Παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο πολιτικός φορέας, που πρώτος κατόρθωσε να ενώσει Αριστερούς και Κεντρώους στην μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη, που κυβέρνησε πολλά χρόνια την χώρα. Με λάθη και με αστοχίες. Αλλά με τα μεγαλύτερα κοινωνικά και οικονομικά επιτεύγματα ανάπτυξης και ευημερίας, που έζησαν όλοι οι πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ έχασε μέγιστο μέρος της κοινωνικής του δύναμης, επειδή πήρε το βάρος της αναγκαστικής πολιτικής των μνημονιακών προσαρμογών, μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας. Στο οποίο η χώρα οδηγήθηκε από αλόγιστες πολιτικές όλων λίγο πολύ των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων. Με αποκορύφωμα την 5ετία 2004 - 2009. Αυτό δείχνουν τα αδιάσειστα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται.

Μέγιστο τμήμα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ ( και μικρό της Κεντροδεξιάς παράταξης ), κεραυνοβολημένο από τα μνημονιακά αστροπελέκια, ακολούθησε τις ιδεοληψίες, τις εμμονές και τα ψέμματα της "πρώτη φορά Αριστεράς". Στοιχεία που αποκαλύπτονται και οδηγούν του Κεντρώους και τους Αριστερούς, που εξαπατήθηκαν, μακριά από την "Π.Φ.Α", στον καναπέ της περίσκεψης.

Η γνήσια Κεντροαριστερά, η Προοδευτική Παράταξη είναι ο χώρος του πολυδιασπασμένου και συρρικνωμένου αλλά με τις ίδιες ιδεολογικές αρχές ΠΑΣΟΚ. Που πρέπει για αυτό να επανενωθεί και να ισχυροποιηθεί, σε νέες σύγχρονες βάσεις, με νέα προτάγματα και νέους ανθρώπους. Και να είναι ο οδηγός, ο πόλος συσπείρωσης και ενότητας των Κεντρώων και Αριστερών πολιτών. Η Προοδευτική απέναντι στην Συντηρητική Παράταξη. Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική διαπάλη, παντού στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτή θα είναι και στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την Προοδευτική Παράταξη, με οδηγό το ΠΑΣΟΚ, επιχειρείται να συσπειρωθούν όσοι αυτοτοποθετούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Με Δημοκρατική Συμπαράταξη κομμάτων, κινήσεων, ρευμάτων, προσωπικοτήτων του Κέντρου και της Αριστεράς, που θέλουν πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων την Προοδευτική Παράταξη. Και βεβαίως του κόσμου που ακολούθησε τα απατηλά αδιέξοδα της - κατά το ΚΚΕ - "γιαλαντζί Αριστεράς".

Ο τρόπος είναι η συνειδητοποίηση της αλήθειας και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Ένα συνέδριο του πολυκομματικού φορέα της ΔΗ.ΣΥ. τώρα. Και λίγο αργότερα, ένα εγερτήριο ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Με κύριο πόλο και οδηγό το ΠΑΣΟΚ.

Διαδικασίες στις οποίες καλούνται και πρέπει να προσέλθουν όλοι όσοι ανήκουν στην ευρεία Προοδευτική Παράταξη. Γιατί μόνο αυτή μπορεί να αντιπαλέψει νικηφόρα την Συντηρητική Παράταξη. Και να οδηγήσει την χώρα σε απαλλαγή από την κρίση και σε νέο κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας, στην σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online