ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μάκης Γιομπαζολιάς

Μάκης Γιομπαζολιάς  Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Λοιπόν, καθόλου κακό δεν είναι, μάλλον το αντίθετο, να λέμε κάποια στιγμή που αποκάμουμε, τις αλήθειες μας. Ας είναι και δυσάρεστες και άβολες.. Αρκεί που είναι αλήθειες. Γιατί μόνο στις αλήθειες στηρίζονται οι ελπίδες..Και κάθε ανθρώπου.. και κάθε λαού.. και κάθε χώρας..

Μας τις έδειξαν αυτές τις αλήθειες όλες οι Κυβερνήσεις, που αναδείξαμε, με την ψήφο μας, μετά την Μεταπολίτευση...Με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.Με τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες τους. Με τις διαδοχικές ευθύνες τους. Για την κρίση που ήρθε. Που την βιώνουμε όλοι μαζί βασανιστικά. Και που θα βγούμε από αυτήν όλοι μαζί. Επώδυνα. Και ελπιδοφόρα. Για ένα καλύτερο αύριο. Στηριγμένο στις αλήθειες, που μας έδειξαν όλοι..

Οι Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Που αποκατέστησαν την λαβωμένη από την χούντα Δημοκρατία. Και έβαλαν τις βάσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Με εκείνο το μνημιώδες : "Τι κι αν δεν ξέρουμε κολύμπι οι Έλληνες..? Θα πέσουμε στην θάλασσα. Και θα μάθουμε να κολυμπάμε"..

Οι Κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Που πέτυχαν την εθνική συμφιλίωση. Δημιούργησαν το Κοινωνικό Κράτος. Οδήγησαν την χώρα σε ανάπτυξη και ευημερία. Αλλά και στην πικρή διαπίστωση, ότι το συντηρητικό κατεστημένο και οι τραπεζικές δυνάμεις επιβάλλονται στην Ευρώπη. Και θέλουν να αποδυναμώσουν πλήρως τις εθνικές Κυβερνήσεις.

Η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Που δεν κατάφερε να κάνει τίποτε σπουδαίο για την χώρα πέρα από την περαιτέρω αύξηση του δανεισμού της.

Οι Κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη. Που έβαλαν την χώρα στην ΟΝΕ και την Κύπρο στην Ε.Ε. Και πέτυχαν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αλλά όχι την μεταρρύθμιση του κράτους που ευαγγελίσθηκαν. Και δεν μείωσαν το εθνικό χρέος.

Οι Κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή. Που τα έβαλαν με τους "νταβατζήδες" και έχασαν. Πήγαν την χώρα με τον αυτόματο πιλότο. Και εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στο όρια της εθνικής χρεοκοπίας.

Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Που με δημόσιο έλλειμμα κοντά στο 16% και χρεοκοπημένη χώρα προτίμησε την επώδυνη οδό των μνημονίων στήριξης της από ευρωεταίρους και ΔΝΤ αντί της επανάστασης εναντίον όλων χωρίς οικονομική και εθνική δύναμη. Έκανε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή και τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Αλλά δεν άντεξε.

Η Κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου. Που κούρεψε επώδυνα το δημόσιο χρέος. Και έφτασε στο παρά πέντε ολοκλήρωσης του μνημονιακού δρόμου. Αλλά δεν τα κατάφερε, διότι έπεσε από την άκαρπη διαδικασία προεδρικής εκλογής.

Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Που ξεκίνησε σφοδρά αντιμνημονιακά, από καλύτερες θέσεις σε δημόσιο έλλειμμα, που είχαν καταφέρει οι προηγούμενοι. Και κατέληξε απόλυτα μνημονιακά, επιβάλλοντας τα πλέον επώδυνα μέτρα λιτότητας. "Χάρη" στα οποία και μόνο, προδοκά βάσιμα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Και την αιματηρή νέα ανάπτυξη της. Με πολυετή μετά ταύτα δημοσιονομική επιτήρηση. Και όποτε χρειάζεται νέα μέτρα.

Τι μας έδειξαν όλες αυτές οι Κυβερνήσεις, που εμείς αναδείξαμε..?

Ότι η ανάπτυξη που όλοι θέλουμε, είναι μια δύσκολη και αδιέξοδη πορεία, αν γίνεται με δανεικά, χωρίς επίμοχθη δουλειά, χωρίς σοβαρή και καινοτόμο παραγωγή και με υπερκατανάλωση εισαγόμενων αγαθών.

Και ότι, μέσα στην ΟΝΕ και την ΕΕ, που οι περισσότεροι προτιμάμε, η διόρθωση των δεινών, που όλοι επισωρεύσαμε, δεν γίνεται χωρίς επώδυνη λιτότητα και επαχθή μνημόνια.

Όλοι τους και εμείς οι συντριπτικά περισσότεροι που τους στηρίξαμε, έδειξαν τρλικά , ως μόνο εφικτό δρόμο, τον επώδυνο μνημονιακό.

Για το ότι αυτός ο δρόμος κρατάει οκτώ χρόνια οδύνης, κάθε επόμενος ρίχνει τις ευθύνες στον προηγούμενο. Ενώ έχουν όλοι τις ευθύνες τους. Και κάθε επόμενος μεγαλύτερες από τον προηγούμενο.

Από την αρχή της κρίσης μέχρι τώρα, μόνο η εθνική συνεννόηση μεταξύ τους μπορούσε να μειώσει τα δεινά και να φέρει πιο κοντά την λύση. Αλλά επικράτησε ο πολιτικαντισμός. Κάθε επόμενου εναντίον του προηγούμενου. Και σε βάρος της χώρας.

Η εθνική συνεννόηση φαίνεται ότι είναι το μόνο κλειδί, για να βγούμε από το αδιέξοδο. Άρα πρέπει να επιτευχθεί επί τέλους.Και όποιος την εμποδίζει, παρατείνει το αδιέξοδο και εγκληματεί κατά της χώρας

Αυτές είναι οι σκληρές αλήθειες, για όσους δεν εθελοτυφλούμε. 
Δεν προσέξαμε και χάσαμε μέχρι τώρα. Ας προσέξουμε τώρα..

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online