Απόψεις: Ποιος είμαι

Δημήτρης Νομικός

Δημήτρης Νομικός Συγγραφέας

 

 

Τίποτα δεν με χαλάει πιο πολύ από το να ξέρω ότι παρέδωσα τις σκέψεις μου με αντάλλαγμα την αποδοχή τους. Αυτό που επιδιώκω είναι, μια καινούρια σκέψη που θα ακούσω να καταφέρει να αναστατώσει το είναι μου. Τότε μεταλλάσσομαι! 
Ποτέ δεν φοβήθηκα αυτό που είμαι, ώστε να γίνω αυτό που θέλουν. Όσο και αν αυτό αρέσει ή όσο και αν δεν αρέσει. Δεν είναι το κριτήριό μου το αν θα απομονωθώ, αλλά νοιάζομαι να διατηρώ την αξιοπρέπεια και τη διαδρομή μου. Ξέρω ότι όλοι αλλάζουμε, οπότε ας γίνεται αυτό εξαιτίας της οποιαδήποτε ωρίμανσής μας και όχι επειδή μας το επιβάλλουν.
Αφήνω πάντα το περιθώριο σε μια νέα ιδέα να συγκλονίσει το είναι μου. Έτσι σπάνια θα με δεις να γίνομαι πολέμιος ενός συστήματος, μιας θεωρίας, ενός δόγματος, να είμαι μέλος, οπαδός, ή στέλεχος, εξαρτώμενος ή ηγέτης, ακολουθητής ή οδηγός. Προτιμώ να λειτουργώ όπως ένα σφουγγάρι που ναι μεν απορροφάει πολύ νερό, αλλά εξίσου άνετα το αφήνει να στραγγίσει από μέσα του όταν μια νέα φρέσκια ποσότητα έρθει σε επαφή μαζί του.
Τσαντίζομαι δε, όταν μου πούνε ότι έτσι πρέπει, έτσι είναι το σωστό, αυτή είναι η αλήθεια, έτσι θα ζήσεις. Γιατί αν αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις που υπάρχουν τώρα, αρέσουν και επαρκούν, αν ο τρόπος που διεξάγεται η ζωή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη θεωρείται τουλάχιστον ικανοποιητικός, αν οι αξίες που διαμορφώνουν αυτόν τον τρόπο είναι επαρκείς, αν η αλήθεια του παιδιού που πεθαίνει από την πείνα μπορούν να με κάνουν να κοιμάμαι ευτυχισμένος πιστεύοντας πως έχω ήθος, τότε τα λάθη μας ξεπερνάνε τις δυνατότητές μας και αυτό δεν γίνεται από εμένα αποδεκτό!
Ξέρω ότι δεν έχω τις απαντήσεις. Και μάλιστα πολλές φορές όταν τις έχω, τις αλλάζω εύκολα. Όμως επίσης ξέρω ότι, το παιχνίδι είναι να παραμένεις με ζωντανές τις ερωτήσεις. Τότε ολοκληρώνονται και δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σου απίστευτες διαδρομές που ποτέ πιο πριν ίσως να μην τις είχες καν ονειρευτεί. Και το εκπληκτικό είναι πως, αυτές οι διαδρομές όσο κρατάς γερά τις ερωτήσεις σου, μεταμορφώνονται και αναδημιουργούνται συνεχώς αναδεικνύοντας τρόπους και λύσεις πέρα από κάθε φαντασία.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online