Απόψεις: Πως εκφράζεσαι;

Δημήτρης Νομικός

Δημήτρης Νομικός Συγγραφέας

 

 

 

 
 
 
 
 
Με κάθε λουλούδι που κόβεις από τον αγρό για να βάλεις στο βάζο σου, όχι δεν δείχνεις την αγάπη σου στα λουλούδια, αλλά την κτητικότητά σου.
Με κάθε ζωάκι που παγιδεύεις και αιχμαλωτίζεις από το φυσικό του περιβάλλον για να το φέρεις σπίτι σου, όχι δεν λέγεσαι φιλόζωος αλλά αλαζόνας.
Με κάθε άνθρωπο που συναλλάσσεσαι και του προσφέρεις λιγότερα από αυτά που εκείνος αξίζει, όχι δεν λέγεσαι φιλάνθρωπος αλλά εκμεταλλευτής.
Με κάθε αξία σου που υπερασπίζεσαι, αν αδικείται κάποιος άλλος και πόνο του προκαλείς, όχι δεν είσαι ανθρωπιστής, αλλά φιλοτομαριστής.
Με κάθε ηθικό κανόνα που θεσπίζεις, αν αυτός δεν προάγει όλα τα πλάσματα και δεν είναι εφαρμόσιμος από όλους, όχι ηθικός δεν είσαι αλλά ηθικολόγος.
Με κάθε κανόνα θεϊκότητας που υπερασπίζεσαι ή που επιβάλλεις, όχι δεν είσαι θρήσκος αλλά ένας θρησκευόμενος μίμος κάποιας κατήχησης.

Αν την αγάπη σου τη θρέφεις κατά αποκλειστικότητα και με τέτοιο τρόπο ώστε να απολαύσεις τα αγαθά ή τα συναισθήματα που επιθυμείς, όχι δεν αγαπάς. Η αγάπη πηγάζει και βιώνεται και αγκαλιάζει τα πλάσματα εμπνέοντας με το χάδι της και σεβόμενη τη ζωή την οποία γνώρισε, θέλοντας να θαυμάζει, να διευρύνει, να εμπνέει και να αναπτύσσει οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί της.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online