Απόψεις: Ο κινητήριος μοχλός

Δημήτρης Νομικός

Δημήτρης Νομικός Συγγραφέας

 

 

 

…θα συμπεράνω λοιπόν, ότι ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος κινητήριος μοχλός της ανθρωπότητας είναι η ιδέα. Μια ιδέα είναι αυτή που θα αποφέρει την αφθονία, από μια ιδέα κατεβήκαμε από τα δέντρα και κατακτήσαμε το διάστημα, με μια ιδέα θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής μας.


Όμως για να συλλάβουμε αυτήν την ιδέα, θα πρέπει πρώτα να γίνουμε φρουροί των σκέψεών μας, έτσι ώστε με άγρυπνο βλέμμα να ελέγχουμε και να απορρίπτουμε όλα τα σκουπίδια που κατακλύζουν ένα καθαρό και γαλήνιο νου, μολύνοντας την ευκαιρία της σύλληψης, της αποδοχής και της πραγμάτωσης αυτής της ιδέας.


Ο μεγάλος φρουρός της σκέψης, ο κλειδοκράτορας των προοπτικών μας, ακούει στο όνομα συναίσθημα. Σαν μικρά διαβολάκια οι άτακτες σκέψεις διεισδύουν στο μυαλό κάτω από το προσεκτικό βλέμμα και του εμπειρότερου παρατηρητή, αλλά η αχίλλειος φτέρνα τους είναι ότι προκαλούν πάντα κάποια συναισθηματική αντίδραση. Αυτή η αντίδραση ξεγυμνώνει τις προθέσεις από τις οποίες γεννιέται το συναίσθημα και γίνεται εύκολα αντιληπτή από αυτόν που έχει προδιάθεση να μην είναι έρμαιο κάποιας τυχαιότητας.
Η παρατήρηση των συναισθημάτων μας, προδίδει την πηγή των σκέψεών μας και ο δρόμος γίνεται ανοιχτός για να επιλέξουμε αν αυτές προωθούν τις ιδέες μας ή τις σαμποτάρουν.


Καλές σκέψεις ενδεδυμένες με θετικά συναισθήματα θα γεννήσουν ακαταμάχητες ιδέες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έρωτας πυροφάνι… Δεν ιδρώνει το αυτί τους.... »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online