Αναπτυξιακή ατζέντα που θα βελτιώνει τη καθημερινότητα των πολιτών.

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

Η καθημερινότητα των πολιτών, η αύξηση των δημοσίων εσόδων, η μείωση της ανεργίας και η επανεκκίνηση της χώρας,  είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ και καταρτίζουν την «αναπτυξιακή ατζέντα», που θα αποτελέσει το εφαλτήριο της νέας πορείας για το μέλλον.

Η προσπάθεια είναι επίπονη και απαιτείται ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, πιο λειτουργικό και ευέλικτο, αλλά κυρίως πιο κοντά στη  φιλοσοφία του πρωθυπουργού.

Αρκετοί υπουργοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές και ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Σημαντικό στήριγμα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ελληνική αγορά αποτελεί η επιστροφή του ενδιαφέροντος στο σημαντικότερο τμήμα του ΧΑ., τις τράπεζες, αλλά και τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που στέλνουν αρκετά funds για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υποδηλώνουν ότι βλέπουν θετικά μια νέα έκδοση από τον ΟΔΔΗΧ, όποτε αυτή αποφασιστεί.

Η Deutsche Bank , έπειτα από συσκέψεις που είχε με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών αλλά και παράγοντες της αγοράς, αποφάσισε να ξεκινήσει την κάλυψη των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι, για να προσελκύσουν τους επενδυτές, είναι επιτακτική η ανάγκη μείωσης των επιπέδων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις  αναλυτών, αυτή η κίνηση της γερμανικής τράπεζας σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο επίκεντρο των διεθνών επενδυτών, βοηθά στη βελτίωση των προοπτικών και αναμένεται να δράσει θετικά στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών, κάτι το οποίο αποτελεί και το ζητούμενο για την αγορά αυτήν τη  χρονική περίοδο.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγύρια. Είναι η στιγμή της σκληρής δουλειάς για ένα νέο ξεκίνημα με περισσότερες ελπίδες και λιγότερα φορολογικά βάρη. Οι πολίτες έδειξαν ανοχή, αλλά η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Τα κόμματα οφείλουν να εναρμονιστούν στη «νέα εποχή» και να παρουσιάσουν κοστολογημένα προγράμματα και ουσιαστικές λύσεις.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online