Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης, κατάχαμα σε χράμια...

lifespeed.gr


Πάνος Σαββόπουλος

 

 

 

 

Παραλία (Αγκάλη) Αγίας Άννας Ευβοίας, 13-8-2018, στις 21.30, στην πλατειούλα με την παιδική χαρά, τους πλανόδιους φτηνοπωλητές, αλλά και τη μόνιμη (σοβαρή) καλοκαιρινή έκθεση βιβλίου! (Δεύτερη επίσκεψη, εφέτος…).
Τρία πολύ νεαρά άτομα, έπαιζαν "ζόρικα" οργανικά κομμάτια από έργα "Ρωμιών συνθετών της Πόλης" της περιόδου 17ου-αρχές 20ου αιώνα.
Μου είπαν ότι ασχολούνται πολύ με το θέμα, επισκέπτονται το εξωτερικό και ότι έχουν ηχογραφήσει ένα σιντί στη ...Βολιβία (πού είσαι Τσε να τους αγκαλιάσεις...).
(Δε θα ρωτήσω αν υπήρχε ποτέ κάποιο σημαίνον στέλεχος του ΥΠΠΟ -ή και κάποιου (από)κόμματος...- το οποίο να γνώριζε ποιοι είναι αυτοί οι "Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης", για να μη λεκιάσω με μελαγχολία τις διακοπές μου...).
Αναρωτιόμουνα, όμως, όσο απολάμβανα τις ερμηνείες τους, τι έχουν τάχα να πουν σ' αυτά τα παιδιά οι πάσης φύσεως (τυχοδιώκτες) πολιτικοί, οι εκκλησιαστικοί ...άρχοντες, οι (άστο…) οικονομικοί παράγοντες και οι λοιποί ευκαιριακοί "λιμοκοντόροι" της ζωής μας; Και, λίγο μετά, -μετά από ένα αριστούργημα του Ζαχαρία Χανεντέ (1680-1750), το Saba Saz Semai- αναρωτιόμουνα πάλι, σε τι γλώσσα θα μπορούσαν να συνεννοηθούν; Και αποφάνθηκα:
Κορακίστικα! Δηλαδή τη γλώσσα των κάθε είδους "κορακιών"!
Καλό βράδυ, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online