Το άγγιγμα....

lifespeed.gr


Ελένης Λύτρας

 

 

 

 

  « .. Ρόδο άλικο του ανέμου και της μοίρας, μόνο στη μνήμη απέμεινες...» Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ

  Ήταν εκείνη! Την είδα να προχωράει με το βιαστικό βήμα που τη χαρακτήριζε πάντα κατηφορίζοντας την Πανεπιστημίου. Περίμενα στη στάση του λεωφορείου. Τη γνώριζα από παλιά, μόλις είχα απολυθεί απ’ το στρατό, όταν ακόμα μοιραζόμασταν το ίδιο «γκισέ» της Τράπεζας.

 Χρόνια είχαν περάσει από τότε, μα παρέμενε ίδια όπως εκείνη την εποχή, λες, ακόμα μπροστάρισσα στις «πορείες» δυναμικά για το «δίκιο», για τ’ «όνειρο».

      

       Είχε γείρει το μάγουλό της κόντρα στον άνεμο του φθινοπώρου. Σε στάση άμυνας άφηνε τη δύναμή του να την απειλεί. Η ξεκούμπωτη καπαρντίνα της θρόϊζε στο πέρασμά της χτυπώντας τις άκρες της ανάμεσα στο συνωστισμένο πλήθος.

       Ήταν εκείνη! Την είδα με το βλέμμα της στραμμένο σε μια εσωτερική αναζήτηση τώρα. Φαινόταν καθαρά, καθώς προσπερνούσε το πλήθος κοιτώντας μακριά, σα να διαιρούσε το μουντό ορίζοντα, παραδομένη στο άγγιγμα του ανέμου.

       Σκίρτησε κάτι μέσα μου. Είχα από παλιά ποθήσει ένα της χάδι κι είχα νιώσει την απόρριψη. Σερνόμουνα μαζί της, όμως, στα συλλαλητήρια κι άφηνα να μου κρατά το χέρι «χέρια πλεγμένα σε αλυσίδα», εδώ, στον ίδιο δρόμο. Την ακολουθούσα τυφλά τότε με μια αίσθηση υπέρβασης, αίσθηση μαγείας, που μου άνοιξε δρόμους σε αλήθειες και οράματα.

        Και τώρα, εδώ, ζήλεψα τον άνεμο!

(από το βιβλίο μου, "Στο όνομα της Ελένης" )

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 05:08

Περισσότερες Φωτογραφίες

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online