Μοιρα μου…σα ματωμένο παραμύθι....

lifespeed.gr


Ελένη Λύτρα Χαραρά

 

 

 

 

 

«……Μέρα που είναι .. αναλογίζεται ξανά η Θάλεια. Τριάντα μία του Δεκέμβρη… Το τελευταίο βράδυ του έτους… Η αίσθηση της στιγμής που θα σημάνει την καμπή του χρόνου, είναι μαγική… και για να ξεχαστεί απ’ τα δυσάρεστα ανοίγει την τηλεόραση.

**Τα μάτια των ανθρώπων είναι στραμμένα στο ξημέρωμα του νέου έτους… στην απαντοχή.  Πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της αλλαγής του έτους. Ο νους του καθενός ψηλώνει τώρα πέρα από τον ορίζοντα. Δίνει διαστάσεις σε μικρά, αγγίζει τα μεγάλα. Γυρνά πίσω σε ότι αφήσαμε, σε ότι η ζωή μας πήρε, στέκεται εκεί για λίγο κι η καρδιά πάλλεται. Ηθελημένα η σκέψη του καθενός στρέφεται σε στιγμές όμορφες, μοναδικές, επιθυμίες κρυφές, ανεκπλήρωτες κι αισθήσεις πρωτόγνωρες.. Όλα, ξετυλίγονται σαν σε ταινία. Ανασκαλεύονται πράξεις κρυμμένες από το φόβο της συνείδησης, μια και η ώρα της δικαιοσύνης, λες, αθέλητα πλησιάζει. . Κατά πού θα γύρει η ζυγαριά; Πόσο αληθινά αγαπήσαμε; Πόσο καθαρά δοθήκαμε; Τι καταφέραμε να δώσουμε; Πόσο μπορέσαμε να ξεριζώσουμε από μέσα μας μίση κι εγωισμούς, σημάδια βίας, που άθελά μας διαπιστώσαμε; Ανάγκη το ξεκαθάρισμα κι η εξιλέωση, για να ξεκινήσουμε αγνοί κι αθώοι. Η κάθε σύναξη για την αναμονή και το καλωσόρισμα του καινούργιου χρόνου, γίνεται τελετουργικά, επίκληση λες, για να χαράζονται οι ελπίδες, τα όνειρα και οι προσδοκίες στη ζωή τη μελλούμενη, σε παιδιά, νέους και γέρους ακόμα, σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη και χωριό, μα και σε κάθε σπιτικό.**

Τα λόγια του εκφωνητή κάνουν τη Θάλεια να βουρκώσει.. Ναι, επίκληση για τις προσδοκίες και τα όνειρα, ας μείνουν στην άκρη οι θλίψεις, μουρμουρίζει κι αφήνει το νου της να γυρίσει πίσω σε όμορφες στιγμές, όπου το μέλλον προοιωνίζονταν  με όνειρα κι ελπίδες. Τώρα,  λίγο πιο ήρεμη συνεχίζει τις δουλειές της και τις προετοιμασίες για τη βραδινή σύναξη. Κι είναι τόσες πολλές αναλογίζεται με προσπάθεια να διώξει ίχνη πανικού…..»

(απόσπασμα από το μυθιστόρημα)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online