Στο έλεος της κακοκαιρίας Αχαΐα & Ναυπακτία

lifespeed.gr


1000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο που εμφανιζόταν η Πάολα 

 

 

 

 

Συνεχίσθηκαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 8.15 σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως επίσης και η Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, ήδη άρχισαν να γίνονται κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια.  
 
 Στο Δρέπανο έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού από τις αρχές 1.000 ατόμων που βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης στο οποίο τραγουδήσε η Πάολα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.
Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιονία Οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Εξάλλου, αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου σήμερα τα ξημερώματα είχαν προκληθεί προβλήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Πλέον, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ιονία Οδός παρέμεινε κλειστή στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ιονία Οδό και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά -όπως πρόσθεσε- υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίστηκε να σταματήσει η κυκλοφορία στην Ιονία Οδό για να γίνει έλεγχος στα τούνελ, ενώ σταμάτησε η κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία.

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού εκατοντάδων ατόμων στο Δρέπανο Αχαΐας

Αναφορικά με την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο της Αχαΐας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την Ολυμπία Οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι.

Ταυτόχρονα όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με τη βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την Παλαιά Εθνική Οδό κι έτσι μπόρεσαν να διώξουν τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο Δρέπανο απεγκλωβίστηκαν από κέντρο διασκέδασης, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Τέλος, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο.

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων από την Πυροσβεστική

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στη Μακύνεια και στην Ιονία Οδό.

Επισημαίνεται ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Α/Μ ΠΕ

Εξάλλου στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στη γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της Ιονίας Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες θαμώνες κέντρου διασκέδασης, η Πυροσβεστική μετέφερε 58 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online