Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξέγερση κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, εξαιτίας της μεταγωγής του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές της Λάρισας .

Κρατούμενοι της Α' και Δ' πτέρυγας που διαμαρτύρονται φέρονται να πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν τους χώρους, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους που διαμαρτύρονται.

 
Σημειώνεται ότι στις 21/2 ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές του Κορυδαλλού, μετά την απορριπτική απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Είχε μεταφερθεί στον Κορυδαλλό χθες για δικαστικούς λόγους για άλλη υπόθεσή του, από την οποία φαίνεται πως μεταφέρθηκε ξανά σήμερα το πρωί με επιχείρηση των ΕΚΑΜ.

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr