Στη φυλακή ο αρχηγός και ένας ακόμα κατηγορούμενος στο κύκλωμα των φαρμάκων

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η διαδικασία απολογιών, ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα, ακριβά φάρμακα για καρκινοπαθείς.

Για την υπόθεση του κυκλώματος έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά έξι κατηγορούμενοι, στους οποίους η δικογραφία αποδίδει βασικό ρόλο στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Μεταξύ αυτών και  ο 70χρονος Αιγύπτιος, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, αλλά και ένας ακόμη κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται άμεση συνέργεια σε συγκεκριμένες ενέργειες κατηγορουμένων.

Όταν ο φερόμενος ως αρχηγός απουσίαζε εκτός Ελλάδος, τον ρόλο του αναλάμβανε γυναίκα συγκατηγορούμενή του.

Μεταξύ των προφυλακισμένων, πλην του φερόμενου ως αρχηγού, είναι οι δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, ο συνταξιούχος νοσηλευτής, καθώς και μία φαρμακοποιός.

Έπίσης δύο  κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες, ένας γιατρός και ένας ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης, τέθηκαν σε περιορισμό κατ΄ οίκον, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι. Οι  δύο κατηγορούμενοι προσκόμισαν βεβαιώσεις για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.Το θέμα τους  θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο γιατρό ομόφωνα η κρίση της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα ήταν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς την επιβολή όρων.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online