Δηλώσεις Αβραμόπουλου σε Τούρκους σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ

lifespeed.gr


TRT Τουρκίας

 

 

 

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως όλοι πρέπει να επιδείξουν συνεργασία και ευθύνη για προσέγγιση.

Ο Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τους Τούρκους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του προγράμματος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού σημείωσε πως είναι σημαντική η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είπε:

«Ο ρόλος μου είναι να προσεγγίσω ακόμα περισσότερα την Τουρκία με την ΕΕ. Η μοναδική στρατηγική της ΕΕ είναι η Τουρκία να προχωρήσει στον δρόμο την ΕΕ».

Ο Αβραμόπουλος είπε πως είναι σημαντικό η Τουρκία να προσεγγίσει στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε όλα τα πεδία και πρόσθεσε «Στο θέμα της ασφάλειας η ΕΕ δεν θέλει να μειώσει το δυναμικό της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά να το ενισχύσει».

Έκανε νύξη στη σημασία της από κοινού δράσης στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ανέφερε:

«Όλοι μας αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα στην ίδια γεωγραφία. Για το λόγο αυτό πρέπει να συνεργαστούμε και να επιδείξουμε ευθύνη προσέγγισης».

Αφού σημείωσε πως η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ για το προσφυγικό έχει σώσει πολλές ζωές ανέφερε:

«Η Τουρκία παρόλο που στην συγκεκριμένη διαδικασία έζησε την απόπειρα πραξικοπήματος (15η Ιουλίου 2016) τήρηση πλήρως την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΕ.  Η Τουρκία απέδειξε πως συνεργάζεται με ειλικρίνεια με την ΕΕ».

Επισημαίνοντας ότι η συμφωνία για τους πρόσφυγες που επιτεύχθηκε το 2016 μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ συνεχίζεται χωρίς πρόβλημα, ο Αβραμόπουλος είπε πως θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την οικονομική βοήθεια 3+3 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει υποσχεθεί η ΕΕ για την στήριξη των Συρίων προσφύγων στην Τουρκία.

Τόνισε πως η Τουρκία και η ΕΕ συνεργάζονται πολύ στενά στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας λέγοντας πως για να ξεπεραστεί ο αδιέξοδος σε αυτό το θέμα πρέπει να εκπληρωθούν τα 7 κριτήρια.

Ο Αβραμόπουλος είπε πως τα συγκεκριμένα θέματα τα έχει συζητήσει με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και πως προσμένει θετικές εξελίξεις σύντομα.

 TRT Τουρκίας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online