Λευκωσία: Μία-μία μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι Αγίων Τριμιθιάς μετά το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που σάρωσε τα πάντα

lifespeed.gr


Δείτε το video

 

 


.


Οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν μεταξύ άλλων σε οικίες, σε κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες και στο οδικό δίκτυο, θα καταγραφούν το πρωί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για επιδιόρθωση των οικιών των κατοίκων της περιοχής.
 Εξάλλου, από χθες πέραν των υλικών ζημιών η περιοχή έμεινε και χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με την Χριστίνα Παπαδοπούλου, εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ η Αρχή Ηλεκτρισμού δούλευε πυρετωδώς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και έχουν μείνει ακόμα λίγα υποστατικά μέχρι να επαναφερθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του χωριού έζησαν τον απόλυτο τρόμο στο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μπήκε από την μια πλευρά του χωριού και βγήκε από την άλλη, σκορπώντας στους επτά ουρανούς ότι βρέθηκε στο διάβα του.
 Όσων μάλιστα οι οικίες τους υπέστησαν σοβαρές καταστροφές, διανυκτέρευσαν χθες σε φιλικά σπίτια ή ξενοδοχεία.
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος των Αγίων Τριμιθιάς Γιώργος Ιακώβου, τόνισε ότι «ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της κοινότητας. Μάλιστα σε περιοχή της κοινότητας, όλα τα σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές».
Εκτιμά ακόμα ότι οι ζημιές ίσως να φτάνουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Στους Αγιούς Τριμιθιάς βρέθηκε χθες και ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίονος Πετρίδης, ο οποίος είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κοινοτάρχη των Αγίων έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους.
reporter.com.cy

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 06:25

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online