Λεμεσός: Οι Ηλικιωμένοι Πολίτες ενημερώνονται για τα έργα της Ε.Ε.

lifespeed.gr


reporter

 

 

 

 

 

 

 

Ένας από τους σημαντικότερους χώρους ξεκούρασης κι αναψυχής για τους πολίτες της Λεμεσού, αλλά και για χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες, είναι το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης, «ο μόλος» ή αλλιώς το «Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο». Το Παραθαλάσσιο Πάρκο εκτείνεται 1 χιλιόμετρο κατά μήκος της ακτής και συνδυάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα. Το έργο στηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Η χρηματοδότησή του ανέρχεται στα €12 εκατομμύρια ευρώ, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο 2015.

Με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ομάδα 50 Ηλικιωμένων Πολιτών θα επισκεφτεί τη Λεμεσό για να ενημερωθεί για το εν λόγω έργο, όπως και για αντίστοιχα έργα που αφορούν στην αναζωογόνηση των αστικών περιοχών και της υπαίθρου της Επαρχίας Λεμεσού. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2018 και είναι η 3η κατά σειρά επίσκεψη, σε σύνολο 10 επισκέψεων, που πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωση κι επαφή των Ηλικιωμένων Πολιτών με έργα που υλοποιήθηκαν στην Κύπρο με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Η Ευρώπη μαζί σας», που αφορά στην «ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση Ηλικιωμένων Πολιτών σχετικά με τα ευρωπαϊκά θέματα». Απευθύνεται, δε, προς Ηλικιωμένους Πολίτες και φορείς που δραστηριοποιούνται και καταπιάνονται με ζητήματα, τα οποία αφορούν τους Ηλικιωμένους Πολίτες. Το έργο περιλαμβάνει σειρά στοχευμένων δράσεων πληροφόρησης των Ηλικιωμένων Πολιτών για θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την προώθηση ευρωπαϊκών πολιτικών.
 
Διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο
 
Υλοποιείται από την ENOROS CONSULTING LTDIMH

reporter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 07:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online