Βουλή: Βουλή: Το ταχύτερο δυνατόν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Για 9+2 άδειες κάνει λόγο ο Ρ. Μορώνης – Για 9+2 άδειες κάνει λόγο ο Ρ. Μορώνης

lifespeed.gr


 

 

 

 Το ταχύτερο δυνατόν ο διαγωνισμός 

 

 

 

 

 - Όλο το πεδίο των αποφάσεων που αφορούν στο ΣτΕ σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σχετικά με υπουργικές αποφάσεις, ενστάσεις κλπ έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Αυτό ξεκαθάρισε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, ξεκαθαρίζοντας ότι το διάστημα αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο από δύο με τρεις μήνες, ούτε, όμως, και να πάρει χρόνο. 

Τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπήκαν στη λογική να μιλήσουν συγκεκριμένα για 2 ή 3 μήνες. Ωστόσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την ολοκλήρωση της προκήρυξης και της διαγωνιστικής διαδικασίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 μήνες.
 
Για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ροδόλφος Μορώνης μίλησε για 9 άδειες με επιπλέον 2, όταν διευκρινιστεί στο μέλλον και η αξιοποίηση των πολυπλεκτών από την ΕΡΤ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Βούτσης, το ΕΣΡ θα προτείνει και θα αποφασίσει η κυβέρνηση με σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. «για παράδειγμα, θα προτείνει το ΕΣΡ 7,5 άδειες, η κυβέρνηση θα πει 17,5 και στο τέλος θα καταλήξει στο 11,5» είπε χαρακτηριστικά.
 
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, «το ΕΣΡ, σε σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στο θέμα, θα προχωρήσει, πρέπει να προχωρήσει και θα το κάνει μέσα από ενδελεχή μελέτη όλων των προτεραιοτήτων, στην προκήρυξη του διαγωνισμού».
 
Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι από όλες τις πλευρές κατατέθηκε ευθέως η διάθεση να τελειώνουμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, με το εντελώς παράνομο τοπίο. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει, πια, ούτε το καθεστώς των προσωρινών αδειοδοτήσεων που επέτρεπε τους επιχειρηματίες να κάνουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο μιας κάποιας νομιμότητας.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και αν τέθηκε από μέλη του ΕΣΡ θέμα πιέσεων ή εκβιασμών και, απαντώντας, μετέφερε τα λόγια του προέδρου του ΕΣΡ ότι «δεν αισθάνεται ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη ότι απειλείται ή πιέζεται». Καθ’ ουδένα τρόπο δεν έθεσαν θέμα προφύλαξής τους πρόσθεσε ο κ. Νίκος Βούτσης.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online