1000 υπολογιστές στα δημοτικά σχολεία,με τη συνεργασία υπουργείου Παιδείας-Εθνικής Τράπεζας

lifespeed.gr


Σε 834 δημοτικά σχολεία

 

 

Αλλάζει η εικόνα στα 834 δημοτικά σχολεία (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, τόσο με την τροποποίηση των αναλυτικών ωρολογίων προγραμμάτων τους και τη διεύρυνση της λειτουργίας τους σε ολοήμερα (με Πληροφορική, Αγγλικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένη Γλώσσα, κ.λπ.), όσο και με την τοποθέτηση 1.000 ελεγμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που πρόσφερε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η Εθνική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν ήδη διατεθεί σε αυτά τα σχολεία.

 

Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών περισσότερων των 10.000 μαθητών.

Η συμφωνία του υπουργείου με την Εθνική Τράπεζα επικυρώθηκε σε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία διευθυντικών στελεχών του υπουργείου και της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε διεξοδική συζήτηση για τους τρόπους συνεργασίας δράσεων του υπουργείου που μπορεί να ενισχύσει, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, η τράπεζα προς όφελος της εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά, ο κ. Γαβρόγλου, δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά ως υπουργείο Παιδείας να δεχτούμε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και να την ευχαριστήσουμε και από κοντά για την πρωτοβουλία της να παρέχει τεχνολογικές υποδομές σε πολλά σχολεία του τόπου μας. Το σημαντικό, βέβαια, ήταν ότι συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας, που ξέρουμε ότι για τόσες δεκαετίες έχει μία πολύ συστηματική και εξαιρετικά θετική παρουσία. Ευχαριστώ, λοιπόν, τη διοίκηση και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας κι ελπίζουμε να είναι η πρώτη μίας σειράς μελλοντικών συνεργασιών».

Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε: «Η Εθνική Τράπεζα παραδοσιακά στηρίζει την εκπαίδευση και είναι μεγάλη μας χαρά που υποστηρίζουμε το συγκεκριμένο έργο Edulabs, καθώς και τη χορηγία των 1.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία της περιφέρειας. Είμαστε αρωγοί στο να δημιουργήσει αυτή η χώρα πολίτες, οι οποίοι θα είναι οικονομικά ενεργοί και καλά εκπαιδευμένοι για να συμμετέχουν στη νέα ψηφιακή κοινωνία».

Παράλληλα με την προσφορά στα 834 σχολεία, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και με τη χορηγική υποστήριξη του i-bank της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δημιουργίας εργαστηρίων ανοικτών τεχνολογιών «Edulabs» σε σχολεία, με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών τους. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, που παρέχουν σε μαθητές και καθηγητές όλες τις κατάλληλες υποδομές, βασισμένες σε ανοικτές τεχνολογίες (open source), καθώς και ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή και τα πολλά πλεονεκτήματά της στην εκπαίδευση.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online