Εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Πρόσωπα Άξια Τιμής, διοργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 17.00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου).


Η ζωή και το έργο της εμβληματικής αυτής προσωπικότητας της μεταπολεμικής Ελλάδας θα φωτιστεί μέσα από τις εισηγήσεις της Ελένης Λιβάνη, του Στέλιου Γιαμαρέλου, της Σουζάνας Αντωνακάκη, του Λεωνίδα Κουτσουμπού, της Αμαλίας Κωτσάκη, του Σταύρου Πετσόπουλου, του Παντελή Μπουκάλα και του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αναδείξουν πτυχές του πολύπλευρου έργου του. 


Ο Άρης Κωνσταντινίδης ανήκει στις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Μέσω της στοχαστικής προσέγγισής του ενέπλεξε το σύγχρονο με το αρχαϊκό και το λαϊκό και ανέδειξε τα κύρια χαρακτηριστικά του ελληνικού τοπίου, ενσωματώνοντας, παράλληλα, στα σχέδια του γνώσεις και εμπειρίες από τα ταξίδια του στην Ευρώπη. Οραματίστηκε και εξέφρασε με το αρχιτεκτονικό καθώς και με το πλούσιο συγγραφικό του έργο την πεποίθησή του για μια σύγχρονη αρχιτεκτονική, η οποία να πηγάζει από τις ανάγκες του τόπου, να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και να διαμορφώνει μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική γλώσσα. 


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό η κ. Ναταλία Μπούρα, υπεύθυνη Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ντίνα Βαΐου, καθηγήτρια Ανάλυσης του Χώρου και Προσεγγίσεων από την Οπτική του Φύλου, Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online