Ανάθεση της πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών στις Δασικές Υπηρεσίες προτείνει ο Λ. Κυρίζογλου

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

Την επαναδιοργάνωση και επαναστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών και την ανάθεση σε αυτές της πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών στα δάση και τις δασικές εκτάσεις προτείνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα κόμματα της Βουλής, και τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Κυρίζογλου, επισημαίνει ότι «θα ήταν φρόνιμο, επιβεβλημένο και λίαν επωφελές να γίνει ένας καλόπιστος, καλοπροαίρετος απολογισμός» όσων έχουν γίνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ώστε να μελετηθούν οι διορθώσεις που επιβάλλεται να γίνουν. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει ότι μπορεί και ο ίδιος να αναπτύξει ένα πλήρες σχέδιο.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στο παρελθόν την ευθύνη για την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών στα δάση και τις δασικές εκτάσεις την είχαν οι Δασικές Υπηρεσίες, το 1998 τους αφαιρέθηκε αυτή η αρμοδιότητα και ανατέθηκε στην Πυροσβεστική. Στα είκοσι χρόνια που ακολούθησαν, υπήρξαν 200 νεκροί, 3.000 σπίτια κατεστραμμένα και χιλιάδες στρέμματα δασών και αγροτικών εκτάσεων καμένα, ενώ η εικοσαετία κλείνει με τις τραγικές συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.

«Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι τα αεροπλάνα σβήνουν τις φωτιές. Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει το αντίθετο. Τα αεροπλάνα καταστέλλουν τις πυρκαγιές στα δάση και οι επίγειες δυνάμεις ενεργούν την κατάσβεση» προσθέτει ο κ. Κυρίζογλου και υπογραμμίζει την ανάγκη να αλλάξουν η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών υπαίθρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 06:50

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online