Ας φανταστούμε τον πολιτισμό του αύριο μαζί

lifespeed.gr


European Lab Δελφών 12 και 13 Οκτωβρίου

 

 

 

Η τέχνη δημιουργεί ρήξεις. Η σκέψη τολμά να προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Ο πολιτισμός δημιουργεί δεσμούς. Και φαντάζει κοινά πεπρωμένα.

Με την πεποίθηση αυτή, το European Lab Delphes κινητοποιεί τους νέους υπεύθυνους πολιτιστικών πρότζεκτς, προτείνει χειροπιαστά εργαλεία, και δημιουργεί έναν χώρο πλουραλιστικής συζήτησης αφιερωμένη στον πολιτισμό του αύριο. Το φόρουμ απευθύνεται σε ακροατήριο δημιουργών, φιλότεχνων, στοχαστών, επαγγελματιών του πολιτισμού όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Το φόρουμ αυτό οργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, το Arty Farty και το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Καλεί σε διάστημα δύο ημερών τους νέους Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτιστικούς φορείς να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, εργαστήρια, πλατό media, σε ένα πλαίσιο που εμπνέει την ανταλλαγή σχετικά με το μέλλον του πολιτισμού.

Διάφοροι φορείς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προσκλήθηκαν από το Teatroskop, ένα επαγγελματικό δίκτυο αφιερωμένο στις τέχνες του θεάματος, και θα μιλήσουν για την εμπειρία τους σχετικά με την πολιτική δύναμη της τέχνης, όπως και για τη ζωτικότητα των διαπολιτισμικών πρακτικών στα Βαλκάνια.

 

Μέσω της δικτύωσης, της ανταλλαγής πρακτικών και της συζήτησης ιδεών, το European Lab Δελφών ανιχνεύει τις μεταβολές στον δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να δημιουργήσει δεσμούς για να αναδείξει την Ευρώπη του Πολιτισμού, που αναδύεται μέσα από πολλαπλές επιτόπιες εμπειρίες. Το φόρουμ στους Δελφούς δίνει φωνή σε υπαρκτές εναλλακτικές πρωτοβουλίες και αναζητάει τις δυνατότητές τους για κοινωνικό μετασχηματισμό.

Το φόρουμ, που φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, εστιάζει ιδιαίτερα στην ανάδειξη της κοινωνικο-πολιτιστικής παραγωγής της Ελλάδας, μέσω των συλλογικών δυναμικών και των νήσων δημιουργικής αντίστασης.

Ποιες είναι οι κοινές δυναμικές για μια Ευρώπη του πολιτισμού; Πώς να προωθήσουμε τη δικτύωση και τη διεθνή ανάπτυξη νέων επαγγελματιών στον τομέα αυτόν;

Πώς να δοθεί ώθηση σε έναν τόπο -μια περιοχή, μια χώρα, μια επικράτεια- μέσω του πολιτισμού; Με την επανεργοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων; Με τη χαρτογράφηση πολιτιστικών δράσεων και τόπων, δημιουργώντας ένα διάλογο μεταξύ δημιουργίας και αστικής κληρονομιάς;

Πώς να ανοίξουμε νέους χώρους δημιουργίας και συζήτησης, με ποιο οικονομικό μοντέλο και για ποιο κοινωνικό έργο;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν με το κοινό, μόλις λίγους μήνες μακριά από μια ευρωπαϊκή εκλογή, ιδιαίτερα αποφασιστική για το μέλλον μας.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online