Δίκτυο Συγγρού και Πολιτιστική Ανάπτυξη....

lifespeed.gr


Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

Το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το συνέδριο «Η αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής και ο πολιτιστικός άξονας της Λ. Συγγρού» που οργανώθηκε από το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών φορέων της Λ. Συγγρού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε 11 θεματικές ενότητες και 47 εισηγήσεις για τις οποίες εργάστηκαν περίπου 70 εισηγητές και πρόεδροι ενοτήτων όπως και πολλές δεκάδες φοιτητές.

Η συνάντηση των φορέων, μετά το συνέδριο, φιλοξενήθηκε στο θωρηκτό «Αβέρωφ», που αποτελεί το νέο μέλος του δικτύου.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τα επόμενα βήματα του «Δικτύου Συγγρού»  και πρότειναν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Οι εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στη μελλοντική ανάπτυξη της Λεωφόρου Συγγρού και στη σύνδεση της με το Τουρισμό, το Πολιτισμό και την Παιδεία.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ευρωπαϊκού  Προγραμματισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, σε παρέμβαση του επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών της Λεωφόρου Συγγρού, μέσα από ένα νέο χωροταξικό που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. «Όλοι οι Φορείς θα πρέπει να συνεννοηθούμε  και να είμαστε ευκολοπροσβάσιμοι στον τουρίστα. Να δούμε την Αθήνα, ως μητροπολιτικό κέντρο, κι όχι μεμονωμένα», κατέληξε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online