Γ. Σταθάκης: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για οριστική επιστροφή στις αγορές

lifespeed.gr


Σε συνέντευξη του στο Euro2day

 

 

 

 

Η αντίδραση των αγορών απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές θα προσδιορίσουν το χρόνο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αλλά και το αν θα υπάρξει και δοκιμαστική έξοδος στις αγορές.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας τόνισε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Euro2day.gr ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, θα αποφασιστεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο και θα κριθεί βάση των αντιδράσεων και των συνθηκών στην αγορά. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις όχι για μία δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, όπως έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά για μια οριστική επιστροφή στις αγορές μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο κ. Σταθάκης ανοίγει και τα "χαρτιά" του για τον τομέα ενέργειας σημειώνοντας ότι  βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές η συζήτηση σχετικά με τη λίστα των προς πώληση μονάδων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε στο market test σχετικά με την ύπαρξη ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες. Θα ακολουθήσει η νομοθέτηση και η διαδικασία πώλησης των μονάδων που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του 2018. καθησυχάζει για την πορεία της ΔΕΗ, μετά και τις ζημιές στο ορυχείο του Αμυνταίου, και διαβεβαιώνει για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών των κατολισθήσεων.

Εξηγεί τη σημασία της εισόδου του στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ ενος διεθνούς βεληνεκούς είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον ΑΔΜΗΕ. Η νέα Διοίκηση είναι λογικό να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επενδυτικά έργα και τη διερεύνηση νέων τρόπων μεγιστοποίησης των διασυνδέσεων στον ελλαδικό χώρο. Όπως ξέρετε υλοποιείται η διασύνδεση της α’ φάσης των Κυκλάδων, θα ακολουθήσει η β´ φάση και φυσικά το μεγάλο πρόγραμμα της διασύνδεσης της Κρήτης που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο και εν δυνάμει μπορεί να προχωρήσει με τη προσέλκυση μεγάλων επενδυτών, ενώ με αφορμή τις ΥΚΩ σημειώνει ότι "πρόθεση μας είναι να μην αυξηθούν τα τιμολόγια".

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online