Δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

lifespeed.gr


Υβονη

 

 

 

 

Την αντίθεσή του για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας εξέφρασε ο αρμόδιος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά το πέρας των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι ένα όργανο που δεν θα προσφέρει. Η εμπειρία από το ΕΣΕΠ δεν αξιοποιείται, συγκροτείται μία νέα γραφειοκρατεία που δεν θα παράξει κανένα απολύτως αποτέλεσμα και δίνει και ευκαιρία για νέες προεκλογικές προσλήψεις: είναι λάθος» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Την διαφωνία των ΑΝΕΛ ειδικότερα στο άρθρο 2 του σχεδίου για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι κατά της εσωτερικής ασφάλειας του κράτους, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Ο ίδιος εξέθεσε «τον προβληματισμό του», για την εξεύρεση τρόπου εναρμόνησης και ισορροπίας του νέου Συμβουλίου, με τα ήδη υφιστάμενα όργανα που συμβάλλουν στην εθνική Ασφάλεια. Ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής εστίασε στο θέμα αμυντικής στρατηγικής και συμμαχίας με την Γαλλία και τη Γερμανία και εξέφρασε την ευχή δημιουργίας ευρωστρατού.

Την άποψη ότι και αυτό το νέο επεξεργασμένο σχέδιο για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας θα έπρεπε να είναι πιο ευέλικτο ως προς τη λήψη των αποφάσεων, εξέφρασε ο Ιωάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων. Ο ίδιος εξήρε επίσης το παραγωγικό κλίμα σύμπνοιας της σημερινής συνεδρίασης.

Την ανάγκη αποτύπωσης ευρύτερης συναίνεσης μέσω και εκπροσώπων από την αντιπολίτευση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, τόνισε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Το καλό κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του σημερινού ΕΣΕΠ ανέδειξε ο Πάνος Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση ως προς το νέο επεξεργασμένο σχέδιο για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση και συναίνεση από τα κόμματα.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online