Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, Yasuhiro Shimizu

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

 

 

Με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, Yasuhiro Shimizu, συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Κατά τη συζήτηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων που εδράζονται στη φιλία και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο λαών. 

 

Διαπιστώθηκε, επίσης, η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας. Όπως συμφώνησαν οι δύο συνομιλητές, στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει η ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς και η υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας. Από πλευράς του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι ιαπωνικές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα, ενώ ο Πρέσβης της Ιαπωνίας αναφέρθηκε σε παραδείγματα ιαπωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στη χώρα μας.Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν για τη σημασία του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο των διεθνών σχέσεων. 

 

Ακολούθως, ο κ. Shimizu προέβη σε μία συνοπτική παρουσίαση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Ασία και θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του. Ακόμη, ο κ. Shimizu παρουσίασε τις πολιτιστικές δραστηριότητες που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των 120 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες της χώρας του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

 

27/9/2019

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online