Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Πρέσβη της Σουηδίας Charlotte Sammelin

lifespeed.gr


Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

Με την Πρέσβη της Σουηδίας, κα Charlotte Sammelin, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διμερής συνεργασία με τη Σουηδία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, οι δυο πλευρές ανέπτυξαν τις προτάσεις τους αναφορικά με δράσεις κυκλικής οικονομίας, το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τις συναφείς προοπτικές συνεργασίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε το αυξημένο ενδιαφέρον του απέναντι στο θέμα, καθώς όπως τόνισε κατά τη θητεία του ως Υπουργός Ναυτιλίας, η ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. ανέδειξε το ζήτημα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Τέλος, ο ΑΝΥΠΕΞ δέχθηκε πρόταση από τη σουηδική πλευρά να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας (workshop) στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σουηδών επιστημόνων για την προετοιμασία της συνεργασίας των δυο πλευρών, την ερχόμενη Άνοιξη.

 

14.2.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online