Έφυγε ο Έλληνας Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γρηγόρης Βάρφης

lifespeed.gr


Σε ηλικία 90 ετών 

 

 

 

 

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας πρώην Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Ευρωβουλευτής, Γρηγόρης Βάρφης, διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΟΚ από το 1985 μέχρι το 1989.

Για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ανάπτυξη της Ένωσης και τη συμβολή του στον σχεδιασμό και την προώθηση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος Γιούνκερ. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «Ο Γρηγόρης Βάρφης συνέδεσε το όνομά του με τα χρόνια ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνόδευσε με αποφασιστικότητα και τεχνογνωσία την Ελλάδα στην αρχή του ευρωπαϊκού της ταξιδιού», τονίζοντας ότι ανήκει στη γενιά των γνήσιων Ευρωπαίων οραματιστών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αποχαιρετούμε με σεβασμό και αναγνώριση τον Γρηγόρη Βάρφη για την συμβολή του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος, για την ένταξη της οποίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως Ευρωβουλευτής, υπηρέτησε το ευρωπαϊκό ιδεώδες και εκπροσώπησε την Ελλάδα με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και ευθύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Γρηγόρης Βάρφης διετέλεσε επίσης Υφυπουργός Συντονισμού (1981 –1982), Υφυπουργός Εξωτερικών (1982 –1984) και Ευρωβουλευτής (1984 – 1985).

euractivς

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online