Ιωάννης Βρούτσης: Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι κοντά στους πληγέντες

lifespeed.gr


Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Α-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».

 

 

 

 

«Ο πρωθυπουργός εχθές έπρεπε να είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν. Η παρουσία του πρωθυπουργού έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ότι είναι κοντά στους ανθρώπους και αυτόν τον συμβολισμό δεν τον έχουμε δει, τον αποφεύγει ο κ. Τσίπρας» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε και επέλεξε τον ασφαλή χώρο του γραφείου του στο Μαξίμου και να βγάζει διαγγέλματα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσίπρας μέσω δήλωσης, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Οι πρωθυπουργοί δεν είναι μόνο για να ανακοινώνουν, ούτε για να συνεδριάζουν μέσα στο περιφρουρημένο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, που δεν πήγε στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική ζημιά, που υπέστη ποτέ το λεκανοπέδιο, αυτό κατεγράφη και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στην πολιτική ιστορία του τόπου. Και εχθές έπρεπε να είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών για τις ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές στη δυτική Αττική, ο κ. Βρούτσης εκτίμησε πως «δεν είναι η μέρα, που μπορούμε να ανοίγουμε το σακί των ευθυνών, είναι ένα ζήτημα, το οποίο θέλει ψυχραιμία και ωριμότητα». «Σαφέστατα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, αλλά δεν συμφωνώ, ούτε με την ενέργεια της κ. Δούρου, η οποία ως πρώτη ενέργεια επέλεξε να πάει στον εισαγγελέα. Θα προτιμούσα να την έβλεπα να είναι παρούσα, κοντά στον κόσμο που υποφέρει και λιγότερο να κάνει αυτή την επικοινωνιακή διαχείριση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συζήτηση, που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο τομεάρχης της ΝΔ, που ως αρμόδιος εισηγητής ανέλυσε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Καταρχήν θα το ψηφίσουμε, διότι οτιδήποτε δίνεται στους ανθρώπους, αν δίνεται με ορθολογικό και δίκαιο τρόπο -πέραν του ότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση στην κατανομή του- είναι θετικό. Από την άλλη, όμως, αναδείξαμε ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα που περνάει είναι πρωτόγνωρα και είναι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Το προϊόν του κοινωνικού μερίσματος είναι διανομή από περίσσευμα φτώχειας, από την εξοντωτική υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές - όλεθρο προήλθε το περίσσευμα που διανέμεται».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online