ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί δείκτη ποιότητας της Δημοκρατίας

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των χωλών θεσμών της χώρας μας. Εν τέλει, η υπόθεση δεν αφορά αυστηρά το πρόσωπο του κ. Γεωργίου και την ταλαιπωρία που αυτός υφίσταται, αλλά αποτελεί έναν δείκτη ποιότητας της δημοκρατίας μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα της συζήτησης για το θέμα, που οργάνωσε το Ινστιτούτο του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη – Π2».

Ο Βασίλης Μαρκής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συζήτησαν με τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, πρόεδρο του Π2, τρόπους ενίσχυσης της αυτονομίας της δικαιοσύνης και περιορισμού των πολιτικών παρεμβάσεων στην λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών.

Αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση Γεωργίου είναι ζήτημα εμμονικής και πεισματώδους αντίδρασης σχολίασε ο κ. Μαρκής. Ο κ. Πετράκης συμπλήρωσε ότι θα ήταν αδιανόητο σήμερα να αμφισβητηθεί το αν θα έπρεπε να ενταχθούν στους φορείς γενικής κυβέρνησης οι ΔΕΚΟ που ενέταξε το 2010 ο κ. Γεωργίου: προφανώς είναι φορείς γενικής κυβέρνησης και ορθώς έπραξε ο κ. Γεωργίου.

Πολιτικές δυνάμεις και ποικίλα συμφέροντα που επιδιώκουν την δικαίωσή τους μέσα από τον διασυρμό κρατικών αξιωματούχων αλλά και τη ίδιας της χώρας πρέπει να απομονωθούν, τόνισε ο Βασίλης Μαρκής. Συμπεριφορές και αντιλήψεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας δεν νομιμοπoιούνται να εμφανίζονται ως τιμητές και με το «όπλο παρά πόδας» να επιδιώκουν μέσα από πιέσεις και μηχανορραφίες την προσωπική δικαίωσή τους.

Όσο δεν λαμβάνονται αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση των θεσμών και την προστασία των προσώπων που τους υπηρετούν, τόσο ο κίνδυνος διολίσθησης σε ολοκληρωτικές πρακτικές που ασκούνται από εμφανείς και αφανείς εχθρούς της δημοκρατίας θα μεγαλώνει, είπε κλείνοντας την εκπομπή ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης .....

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online