Σταύρος Θεοδωράκης: Ξεκάθαρες προτάσεις απέναντι στην αφωνία της ΝΔ και τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανοίγει δρόμους και όχι να ακολουθεί τους δρόμους των άλλων. Η θέση μας για το Μακεδονικό, η διεύρυνση των δικαιωμάτων, το νέο Σύνταγμα, ο νέος εκλογικός νόμος, η δυναμική Αυτοδιοίκηση είναι ο δικός μας δρόμος, δεν είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα των αντιπάλων μας». Αυτό επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη 2η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε, «Η αφωνία της ΝΔ σε πάρα πολλά ζητήματα και ο συντηρητικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαλύπτονται κάθε μέρα.

Με καλύπτει λοιπόν στο μεγαλύτερο μέρος η εισήγηση της Προέδρου.
Δεν συμφωνώ – και δεν μου είναι ευχάριστο να το επαναλαμβάνω – με το σύνθημα «εδώ και τώρα εκλογές».
Όπως είπα και στο ΠΣ- που καθυστερημένα συνεδρίασε- όπως είπα και στην Εκτελεστική Γραμματεία, αυτά τα μεγάλα ζητήματα που καθορίζουν τη δράση μας δεν μπορούν απλώς να εκφωνούνται, πρέπει να συζητούνται, να κατανοούνται από τα στελέχη.

Μίλησα στη Βουλή για πολιτική αλλαγή. Αυτό που όλοι πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη ο τόπος! Θέλω να κάνω δύο διευκρυνίσεις. Πολιτική αλλαγή δε σημαίνει μια νέα κυβέρνηση από αυτή την Βουλή. Πολιτική αλλαγή δε σημαίνει συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι ετοιμάζουμε τις συνθήκες, ώστε η επόμενη Βουλή, άρα και η επόμενη κυβέρνηση να μην είναι μια από τα ίδια.

Εμείς είμαστε και πρέπει να είμαστε αυτοί που θα υπερασπιστούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος:
-        Νέα αντιγραφειοκρατική και ακομμάτιστη Διοίκηση
-        Επένδυση στην παιδεία και σε μία νέα εκπαιδευτική διαδικασία
-        Αποκέντρωση
-        Εκσυγχρονισμός:- στη Δικαιοσύνη, στο ασφαλιστικό, στην αγροτική παραγωγή
Και θα πρέπει ταυτόχρονα να μπούμε στα χωράφια που αδυνατούν να μπουν οι λαϊκιστές και οι συντηρητικοί της πολιτικής. Να διευρύνουμε την οπτική μας, να συζητήσουμε
-        Για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό
-        Για την Κυκλική οικονομία
-        Για το θέμα που απασχολεί την Ευρώπη και είναι η Κλιματική αλλαγή
Όλα αυτά αφορούν στην Ελλάδα. Και αυτή η ατζέντα πρέπει να γραφτεί και από Έλληνες.», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι ετοιμάσαμε τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει μεγάλη ανανέωση της επόμενης Βουλής και η επόμενη κυβέρνηση να μην είναι μια από τα ίδια».

«Το Κίνημα Αλλαγής θα πετύχει αν καταθέσει συνοπτικές, ξεκάθαρες προτάσεις για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν. Να νιώσουν οι Έλληνες ότι έχουμε το σχέδιο για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και δίκαιη. Μια χώρα που οι πολίτες της θα δημιουργούν και όχι απλώς θα επιβιώνουν».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ανανέωσης του Κινήματος Αλλαγής με σεβασμό και όχι ενοχοποίηση των διαφορετικών απόψεων. Και επέμεινε στην ανάγκη στους συνδυασμούς του Κινήματος Αλλαγής να υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές που θα εκπροσωπούν τη δυναμική Ελλάδα και όχι απλώς τους κομματικούς μηχανισμούς.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online